avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cetateni romani casatoriti in spania ,actele de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cetateni romani casatoriti in spania ,actele de casatorie sunt valabile si in romania

in caz ca socrul meu {bolnav grav}pleaca dintre noi eu ca nora casatorita cu fiiul lui in spania,am dreptul la mostenirea sotului meu? sau fetita noastra de 1 an si 6 luni minora?multumesc :">
Cel mai recent răspuns: diana olivera , utilizator 01:28, 5 Decembrie 2010
Sotul dvs. e decedat?
nu este decedat ,dar este plecat din tara
Am inteles. Dvs. nu aveti drept de mostenire la decesul socrului dvs.
La mostenirea lui vin sotia supravietuitoare ( daca exista) si descendentii lui ( copii in viata sau daca sunt decedati, copiii acestora). Deci nici fetita dvs. nu vine la mostenirea bunicului, pt ca tatal ei este in viata si va culege el.
Ii recomand sotului dvs., daca nu este in tara si se intampla ceva, sa mearga in termen de 6 luni la consulatul roman din tara respectiva sa dea o declaratie de acceptare a succesiunii, apoi in termen de 2 ani sa dezbata succesiunea, pt a nu plati impozit.
multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa imi raspundeti la urmatoarea problema: tatal ... Bordeiu Paul Marius Bordeiu Paul Marius Buna ziua! Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea problema: tatal meu este decedat si a fost casatorit la momentul decesului cu o alta sotie (eu provenind din ... (vezi toată discuția)
Mostenitori zuzuna zuzuna Am un caz concret de solutionat si va rog sa ma ajutati. Nadia si Constantin soti. Moare Nadia si raman mostenitori Constantin 1/4 si Dan 3/4. Moare Dan raman ... (vezi toată discuția)
Nora isi mosteneste socrii ? tivga tivga Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a decedat si in urma acestuia a ramas un teren. ... (vezi toată discuția)