avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nora isi mosteneste socrii ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nora isi mosteneste socrii ?

Buna seara.
Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta?
Bunicul meu a decedat si in urma acestuia a ramas un teren. La data decesului el avea 2 fii, Acestia nu au deschis succesiunea. Dupa 3 ani unul dintre ei, IC, a decedat, iar celalat fiu, MI a deschis succesiunea dupa tatal lor.
Deoarece IC, fiul decedat era casatorit dar nu avea copii, notarul a considerat ca sotia acestuia nu avea dreptul la mostenirea socrului (nu locuia in localitatea respectiva si nu a acceptat succesiunea). Asa a fost emis titlul de mostenitor in care MI a devenit unic mostenitor (pe terenul pe care il avea deja in posesie).
Dupa 12 ani de la emiterea titlului sotia lui IC solicita anularea titului de mostenitor.
Spuneti-mi va rog, la mostenire au dreptul doar descendentii sau si sotia supravietuitoare?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: iubestedariarta , utilizator 19:36, 3 Ianuarie 2011
nora nu-si mosteneste socrul, dar il mosteneste pe sot impreuna cu fratele in viata
nora nu isi mosteneste socrul. daca exista sot supravietuitor si descendenti atunci acestia vor mosteni toata averea in cotele prevazute de lege (presupun ca nu exista testament).
Asta inseamna ca notarul trebuia sa o cheme pe sotia supravietuitoare atunci cand s-a deschis succesiunea?
In cazul nostru va fi anulat titlul de succesiune emis acum 12 ani? Pentru ca sotia supravietuitoare a solicitat in instanta anularea titlului de mostenitor.
Multumesc










nu doamna NORA nu mosteneste, sotul daca e in viata mosteneste daca nu copii lui mostenesc dar NORA sa stea cuminte ca nu mosteneste:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat ii revine nepotului si cat fiicei supravietuitoare luminitacoman luminitacoman Subiect: Nora isi mosteneste socrii ? Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog am nevoie de o lămurire, sot , sotie fara ... geta2005 geta2005 Buna ziua! Va rog am nevoie de o lămurire, sot , sotie fara copii, sotul singur la părinți moare primul apoi moare mama lui , tatăl mort cu multi ani in ... (vezi toată discuția)