avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune?

am si eu o problema.am cumparat un telefon de la un prieten al unui coleg de servici, m-am intalnit cu el mi-a dat teefonul m-am uitat putin la el, i-am dat banii si am ajuns acasa sa testez telefonul.acel telefon el pretindea k este nou de 2 zile cump din magazin.kan am testat telefonul acasa am observat unele vicii ale lui, deci telefonul avre doar carcasa schimabata, nu functioneaza corect....si altele, l-am sunat si i-am zis si el mi-a zis k ne v-om intalni a 2 zi sa vedem ce are si eu spunandu-i sa imi inapoieze banii, dar acum nu imi mai raspunde la tel...intrebare: pot depune la politie o plangere de inselaciune?deci el mi-a vandut un bun ascunzandu-mi viciile acestuia?
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 18:13, 5 Decembrie 2010
Este inselaciune dar ma intreb cum veti dovedi asta ... in lipsa unui act care sa ateste niste performante ale aparatului , a unor martori , sansele de izbanda sunt nule .
Pe viitor cumparati de la magazin . :)
In conditiile in care nu exista un inscris in baza caruia sa sustineti si sa probati ca ati convenit preluarea unui telefon cu anumite caracateristici/performante tehnice si ati primit altceva ,este mai greu sa formulati plangere sub aspectul savarsirii infractiunii mentionate
din pacate v-ati pacalit sau mai bine zis ati fost pacalit, si imi pare rau sa va spun ati ajutat chiar dv la acest lucru. nu aveti aveti acte sau o chitanta, sau martori, deci.....data viitoare cumparati de la magazin.
Puteti face plangere la politie chiar daca nu aveti contract si chitanta.
Se va stabili pe baza de probe care este situatia.
Poate se va speria si veti rezolva problema.

avocat Claudiu Lascoschi
dorinta de castig fara munca se dovedeste adesea a fi capcana pt ...nestiutori.
Nu este obligatorie prezenta vreunui inscris pt a dovedi vanzarea-cumpararea insa politia nu o sa ajute cu nimic.
Sunteti major?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat de la cineva un telefon de care nu sunt mulțumit. Îmi primesc banii înapoi dacă merg la poliție? Petre Ispirescu Petre Ispirescu Am cumparat un telefon de la un baiat iar dupa ce am ajuns acasa si am stat de el putin, am constatat o problema la camera si am sunat vanzatorul sa-i explic ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? liviastroescu liviastroescu am fost escrocata de un individ, pe nume [editat]pe care l-am imprumutat la un peco, cu o suma pentru a-si cumpara benzina si a ajunge acasa la 300 km. ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin mirela12345 mirela12345 am avut o problema cu o bluza de la un magazin de haine. am cumparat-o de la o persoana care vindea haine in propriul apartament. ulterior, la o saptamana am ... (vezi toată discuția)