avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Depunere intampinare tardiv; raspuns la intampinare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Depunere intampinare tardiv; raspuns la intampinare

Buna seara.
Din cate am inteles exista un art din codul muncii care se refera la faptul ca intimata trebuie sa depuna intampinara pana la primul termen de judecata,
In cazul meu primul termen de judecata a fost data de 16.09.2010.
Intimata a depus cerere de amanare pentru pregatirea apararii.
S-a acordat amanare pana in data de 07.10.2010 data la care intimata a depus intampinare.
Este legal acest lucru dat fiind faptul ca nu s a depus chiar la orimul termen?
Acum ulterior mai poate depune alte acte in completarea intampinarii?
Eu cand pot depune raspuns la intampinare? Exista un termen?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 6 Decembrie 2010
Nu cred ca pana la primul termen. Este vorba despre prima zi de infatisare, ceea ce e cu totul altceva! Ce înseamnă prima zi de înfăţişare?
Este aceea în care părţile, legal citate, pot pune concluzii. Pentru a exista acest moment procedural trebuie să fie îndeplinite două condiţii:
• părţile să fie legal citate;
• părţile să poată pune concluzii.
A putea pune concluzii înseamnă că partea are posibilitatea efectivă să-şi exprime punctul de vedere în legătură cu orice aspect din proces.
Aţi putea fi tentat să credeţi că prima zi de înfăţişare este primul termen de judecată. Însă nu întotdeauna prima zi de înfăţişare coincide cu primul termen de judecată. Instanţa de judecată va aprecia în fiecare cauză în parte care este prima zi de înfăţişare.
De exemplu, nu pot fi puse concluzii la primul termen de judecată dacă: se constată că părţile, sau una din ele nu au fost legal citate; se încuviinţează o cerere a unei părţi pentru a-şi angaja apărător. Ca atare, în aceste două situaţii, prima zi de înfăţişare nu va fi primul termen de judecată, ci se va amâna pentru o dată ulterioară.
Asa ca ....
multi depun intampinarea la primul termen cand se prezinta cu avocatul. atunci imediat la urmatorul termen veti rasounde la intampinare.
obligatoriu trebuie sa depun imediat la urm termen? dupa dep intampinarii a fost un termen cand s a amanat iarasi, iar acum la ultim terrmen mi s au pus cateva intrebari si s a suspendat dos pana la solutionarea dos penal ce a depus angajatorul inainte de concediere.
term urm este 13 feb 2011.
pot depune atunci raspunsul la intampinare?
Intampianrea se depuna pana la prima zi de infatisare, care nu
corespunde de fiecare data cu primul termen de judecata.
Întâmpinarea nu se timbrează şi trebuie depusă la dosar cel mai târziu cu 5 zile înainte de termenul stabilit pentru judecată (art.114 ind.1 alin.2 C.proc.civ.).
Textul consacră dreptul comun în materie, în care pârâtul are la dispoziţie cel puţin 5 zile pentru a-şi pregăti apărarea, de la data primirii citaţiei şi a copiei de pe cererea de chemare în judecată. Înseamnă că în procesele urgente, considerate astfel de legiuitor sau apreciate ca atare de către preşedintele instanţei, în care pârâtul are la dispoziţie cel puţin 5 zile pentru a-şi pregăti apărarea, întâmpinarea poate fi depusă chiar la termenul de judecată .

Nu se justifica depunerea unui raspuns la intampinare ... prin intampinare, pârâtul răspunde la cererea de chemare în judecată urmărind să se apere faţă de pretenţiile reclamantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen depunere intampinare recurs ContSters58822 ContSters58822 Daca paratul, castigand in fond, nu depune Intampinare la Recurs, dar cere amanare, motivat, care se accepta, primeste si un nou termen pentru Intampinare ... (vezi toată discuția)
Invocarea tardivitatii Filimon Aurel Filimon Aurel Buna ziua Am invocat , la termenul trecut, tardivitatea depunerii intampinarii intrucat nu a fost depusa cu 5 zile inaintea termenului de judecata. Instanta ... (vezi toată discuția)
Explicatia expresiei prima zi înfãþiºare cioarec carmen cioarec carmen care este considerată prima zi de înfăţişare în cazul în care după mai multe termene , reclamantul modifică cererea de chemare în judecată prin ... (vezi toată discuția)