avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Obligativitate cursuri INPPA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Obligativitate cursuri INPPA

Buna ziua! Imi poate spune cineva sigur daca sunt sau nu obligatorii studiile acelea pentru avocati stagiari la INPPA? Am citit legea avocatilor actualizata si nu scrie nimic in acest sens doar faptul ca daca se urmeaza acele cursuri se poate sustine la sfarsit si examen de absolvire INPPA care echivaleaza cu examenul de definitivat pentru stagiari. Totusi stagiul am inteles ca se poate face ca si pana acum cu 2 ani de stagiu plus examen de definitivat la sfarsit.
Alta intrebare ar fi daca se termina INPPA si examenu de absolvire inainte de implinirea acelor 2 ani de stagiu se poate considera ca avocatul respectiv a devenit definitiv, chiar inainte de vreme?
Cel mai recent răspuns: Iulian81 , utilizator 22:53, 28 Noiembrie 2012
Buna ziua,

Legea spune, in Art. 23 - (2) Avocaţii stagiari, după înscrierea în barou, au obligaţia să urmeze cursurile Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, în perioada de stagiu.

Cititi si Statutul profesiei de avocat (republicat in 2011, modificat in 2012) si ar trebui sa va lamuriti.
Art. 289 dn Statut - (1) În vederea pregătirii şi formării profesionale iniţiale, avocaţii stagiari sunt obligaţi să urmeze cursurile I.N.P.P.A., în condiţiile stabilite de U.N.B.R.

De asemenea din ce stiu eu se poate da examenul de definitivat doar dupa ce au trecut cei 2 ani de stagiu,. calculati de la data inscrierii pe Tabloul Avocatilor.

Succes!
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
Dana Fatol, Avocat
Dar cum se mai poate face stagiul daca sunt obligatii sa mearga la cursurile INPPA?
Cu greu...

Toti indrumatorii semneaza ca isi vor lasa stagiarii la cursuri... asa ca ramane la mica intelegere cum se rezolva problema...

Eu zic sa va ingrijorati intai de gasirea unui indrumator, apoi de INPPA. Gasiti pe inppa.ro programa pentru cei doi ani de stagiu. In primul an sunt in jur de doua saptamani de cursuri, patru ore pe zi, asa ca se poate participa daca indrumatorul e intelegator.

Succes!
Care doua saptamani? Eu am inteles ca sunt vreo 9 luni.. deci aproape un an de stagiu cred ca este cam compromis....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inppa-definitivat Gabriel Tudor Gabriel Tudor cine da in aceasta perioada examenul de \"definitivat\" la INPPA. Are cineva idee cat de greu o sa fie examenul? :D:D:D discutii, pareri (vezi toată discuția)
Inppa elena_2 elena_2 Buna ziua! De cand am vazut anuntul ca se fac inscrieri la INPPA ma tot framanta acest gand. Ideea e ca ca as vrea si eu sa urmez cursurile acestui institut ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar Pascu Cristian Pascu Cristian Salut! Doresc sa vă întreb daca in urma promovarii examenului de admitere in barou(pentru stagiari) se dobandeste calitatea de avocat stagiar? I.N.P.P.A ... (vezi toată discuția)