avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societate utilizare zona drum
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societate utilizare zona drum

speta: o societate comerciala are in proprietate un teren la drum national.respectiva doreste obtinerea unui acces la proprietatea respectiva fara insa ca ea sa desfasoare nici un fel de activitate comerciala, pur si simplu doreste doar iprejmuirea locului respectiv si acces la acesta.
intrebare: mai este necesar sa se incheie un contract de utliziare zona drum si plata tarif de utilizare zona drum ?
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 16:18, 6 Decembrie 2010
Conform OG 43/ 1997 "proiectarea, constructia, sau amenajarea cailor de acces la drumurile deschise circulatiei publice se face, potrivit legislatiei in vigoare, de catre cei interesati, cu acordul prealabil al administratorului drumului public si cu avizul politiei rutiere"

Actul normativ face referire la caile de acces, dar nu face diferentieri privind eventuala desfasurare a unei actvitati comerciale pe terenul, pentru care se solicita acces la drumul public.

Pana la urma e vorba de instituirea unei taxe pentru accesul la drumurile nationale si europene, care sa mai aduca ceva bani la bugetul C.N.A.D.N.R. Asta-i principalul scop al acestui act normativ.. Sa mai stoarca niste bani !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de amplasament silviu c silviu c vreau sa supun discutiei urmatorul aspect: sunt jurist la o regie de drumuri (avem in administrare toata reteaua judeteana de drumuri) si trebuie sa dau un ... (vezi toată discuția)
Soferi iresponsabili pe drum privat Costi A Costi A Locuiesc într-un cartier rezidențial- ansamblu de 9 blocuri. În interiorul cartierului avem implementate mai multe sensuri unice evidențiate cu marcaj pe ... (vezi toată discuția)
Actualizare ordonanta 43/1997 privind regimul drumurilor ramona1986 ramona1986 Poate cineva sa-mi trimita OG 43/1997 priving regimul drumurilor actualizata la zi? Am inteles ca s-au modificat distantele fata de axul drumului la care se ... (vezi toată discuția)