avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... cerere sistare contributii pensie pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

cerere sistare contributii pensie pfa

Buna seara! Am o mare rugaminte!!! M-am angajat si am inteles ca trebuie sa depun mai multe documente la CNPAS pentru sistarea contributiei la pensii ca pfa. Ati putea sa mi le enumerati si mai ales sa-mi spuneti unde si cum se numeste cererea sau formularul pentru sistarea contributiilor? Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 10:36, 8 Decembrie 2010
am avut aceiasi problema ca i.f. si m-i s-a spus ca incetarea contractului cu casa de pensii se face doar prin inchiderea i.f.
La casa de pensii trebuie sa duceti contractul de munca,din care sa rezulte clar ca v-ati angajat,apoi completati formularul ,,solicitare de retragere'' si o sa va programeze dupa cca1 luna sa va luati cartea de munca.
Eu am luat-o pe loc, nu dupa o luna. Cred ca depinde de "bunavointa" persoanelor din spatele ghiseului. Dar oricum, in mod normal, nu au de ce sa-ti mai retina cartea de munca inca o luna. Lamureste-i imperativ ca e cartea ta de munca si n-au de ce sa o mai tina. E dreptul tau sa dispui de ea.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
grandanat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predarea carnetelor de munca in vederea preluarii datelor dumi32 dumi32 P ana la urma mergem noi cei care detinem cartile de munca cu ale fizic la casa de pensii si le predam sau trebuie sa procedam electronic ca numai inteleg ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ralu2008 ralu2008 buna seara.as dori cateva informatii.... 1.adeverinta privind sporurile si adaosurile reglementate prin lege sau prin contractul colectiv/individual de munca ... (vezi toată discuția)
Perioada nelucrata suciu_diana suciu_diana Buna ziua, o persoana figureaza in cartea de munca cu o perioada nelucrata de 9 luni. In momentul de fata este angajata. Persoana trebuie sa mearga la CAS, ... (vezi toată discuția)