avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada nelucrata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada nelucrata

Buna ziua,

o persoana figureaza in cartea de munca cu o perioada nelucrata de 9 luni. In momentul de fata este angajata. Persoana trebuie sa mearga la CAS, CNPAS si AJOFM sa plateasca retroactiv toate contributiile aferente pentru perioada respectiva?
In baza a ce se vor calcula?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 15:39, 25 August 2010
Numai daca doreste poate face acest lucru, adica sa plateasca retroactiv, si numai in conditiile legii.
Insa nu afecteaza cu nimic altfel daca nu plateste.
Daca doreste, pentru a avea continuitate in munca de eemplu , poate merge sa plateasca retroactiv contributiile CNPAS . CAS - ul nu are sens, parerea mea.
La CNPAS s-a solicitat plata sumei de 33 lei/luna (5.5% din 600 lei) si acte de la noul loc de munca.....pe deasupa!! s-au solicitat penalitati de 0.1%/zi de intarziere...in caz contrar, nu reiau persoana respectiva in evidentele lor!!! S-a indicat de catre angajatii CNPAS legea 96/2005.....

Acuma, eu am cautat in legea indicata si nu am gasit nimic legat de obligativitatea mentionata si cu atat mai putin de penalitati.#-o

Ce se poate in aceasta situatie, pentru ca CNPAS-ul nu accepta sa vizeze adeverinta de la locul de munca fara plata respectivelor sume??...adeverinta va trebui dusa la medicul de familie.
1. CNPAS inseamna Casa de Pensii si dvs. vorbiti de contributia la sanatate (le-ati confundat).
2. In carnetul de munca se inscriu numai CIM nu si plata contributiilor.
3. Contractele de asigurare sociala cu Casa de Pensii si si cu AJOFM isi produc efectele de la data semnarii lor (NU retroactiv).
:) Va multumesc pentru atentionarea de la punctul 1 si imi cer scuze de incurcatura produsa. Intr-adevar de Casa de Sanatate vorbeam.
Din moment ce la punctul 3 ati precizat doar de Casa de Pensii si AJOFM, inteleg ca sumele cerute de Casa de Sanatate trebuie platite?
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
suciu_diana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesiile liberale sunt obligate sa plateasca contributiile sociale? ramonia ramonia Buna ziua, Imi desfasor activitatea ca psiholog - profesie liberala reglementata prin legea 213/2004! Ma aflu intr-o situatie extrem de ambigua si anume: sunt ... (vezi toată discuția)
Trecere de la intreprindere familiala la srl? Lavy.P Lavy.P Buna ziua, M-ar putea ajuta cineva cu un raspuns la intrebarea :se poate modifica o intreprindere familiala intr-un SRL si daca da ce anume ar trebui ... (vezi toată discuția)
Contract casa de pensii magda69 magda69 Buna ziua. Doresc sa platesc vechimea la sal 708 la casa de pensi si mai vreau o informatie cu sanatate trebue sa fac alt contract aparte si cit este ... (vezi toată discuția)