avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca pierduta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca pierduta

Buna ziua. Tatal meu a lucrat la o firma de transport, respectiv ROLI TRANS pana in anul 2000. Am luat legatura cu ei pentru recuperarea cartii de munca, insa mi-au transmis ca nu exista nicio carte de munca pe numele tatalui la firma respectiva. Ce pot face? Cartea de munca a existat la ei.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:19, 7 Decembrie 2010
1. Incercati si la ITM , poate fostul angajator a depus-o acolo.
2. In caz de pierdere, puteti incepe procedura reconstituirii vechimii in munca.
Mergeti la Monitorul Oficial si declarati pierdut carnetul de munca. Dupa aceasta mergeti la fiecare fost angajator pentru a va elibera adeverinte de vechime in munca. In cazul in care angajatorul nu mai exista , depuneti o solicitare in acest sens la ITM.
Art 9 din decretul nr 92/1976 In caz de furt pierdere sau distrugere a carnetului de munca ,se va elibera celui in cauza un carnet de munca duplicat,de catre ultima unitate la care acesta a lucrat sau lucreaza
Daca ultima unitate a fost supusa reorganizari,duplicatul se va elibera de catre unitatea care detine scriptele unitatii reorganizate
De unde achizitionam carnete de munca?
Am inteles ca nu se mai tiparesc...
andad a scris:

De unde achizitionam carnete de munca?
Am inteles ca nu se mai tiparesc...


În lipsa tipizatelor de carnete de muncă, pentru persoanele care şi-au încheiat activitatea se întocmeşte adeverinţa de vechime.

Carnete de munca nu se mai tiparesc, iar de la 01.01.2011 vor dispare definitiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum ... Alexandra.Lavinia Alexandra.Lavinia Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum se poate recupera? (vezi toată discuția)
Reconstituire carte de munca ancarapan ancarapan Am un prieten care se apropie de pensie.Cartea lui de munca a fost pierduta de unul din angajatorii anteriori. Acum lucreaza in strainatate,dar are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Carete de munca pierduta adragan964 adragan964 am demisionat de 13 ani de la o societate care acum nu mai exista si nu mai reusesc sa gasesc cartea de munca, am o fotocopie a acesteia cu toate paginile unde ... (vezi toată discuția)