avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedierea colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedierea colectiva

Am lucrat la un magazin 3 persoane , am fost date tote 3 in somaj , avem dreptul la salarii compensatorii ESTE OBLIGATORIU SA LE PRIMIM sau nu.De la data incetarii activ in cat timp le putem primi
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 7 Decembrie 2010
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.


Potrivit art.78 alin.1 din CCMN, la incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de concediere individuala lala21 lala21 Sunt in perioada de preaviz, si mi sa incheiat cu articolele 73 alin 1 conform CM si conf art. 74 alin 2 conf contr colectiv de munca pe anii 2007-2010. Oare ... (vezi toată discuția)
Nu am primit salariu de 10 luni + preaviz somaj petrealuminita petrealuminita Lucrez de 2 ani intr-o insitutie mixta (stat / privat). Pana acum un an, chiar de la incadrare, primeam salariile la 2-3 luni. Incepand din ianuarie anul ... (vezi toată discuția)
Concediere ContSters740 ContSters740 Buna ziua Ce drepturi se platesc salariatului in cazul concedierii? Mentionez ca firma intentioneaza sa isi suspende activitatea si ni s-a "sugerat' sa ne dam ... (vezi toată discuția)