avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre vanzare

Am un teren obtinut prin act de vanzare-cumparare de la tatal meu care si-a oprit dreptul de uzufruct viager.Eu pot sa il vand (sau donez nu stiu ce e mai bine) fiicei mele cu pastrarea uzufructului ,fara acordul tatalui meu?Si v-as ruga sa imi spuneti ce e mai bine v-c sau donatie Precizez ca ea este singura fica pe care o am si vreau sa il dau ei dar sa ne putem lua si noi o masura de siguranta pentru viitor (cand ea se va marita).Mentionez ca acolo deocamdata nu locuieste nimeni acum eu ridic o casa Va multumesc
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 23:02, 7 Decembrie 2010
Fara acordul tatalui nu puteti, iar daca o faceti totusi acel act este lovit de nulitate absoluta.
Avand in vedere ca este unicul copil puteti face o donatie pentru scutirea taxelor notariale, intrucat nu are atunci cine sa conteste donatia.

Av. Zodila Elena
www.onlinelawyer.ro
Pentru scutirea taxelor notariale? :stunned: Unde, că vreau și eu să merg acolo? :D
Făcând donație către fiică tata va fi scutit de la plata impozitului care se datorează statului nu notarului. .... de aceea fac toți tărăboi că încasează notarii niște taxeeeee.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract donatie cu uzufruct viager deaur deaur bunica mea a semnat un contract de donatie cu clauza de uzufruct viager cu fiica ei care acuma este in Spania ! tatal meu are grija de bunica mea si-a pierdut ... (vezi toată discuția)
Cmparare apartament pentru fiica mea egkertsou egkertsou doresc sa cumpar un apartament fiicei mele ,care este maritata de 10 luni. Dat fiind ca acest apartament va fi cumparat de mine(din banii mei ) as dori sa ma ... (vezi toată discuția)
Cât costă dezbaterea succesiunii? se pot trece bunurile pe numele copiilor moștenitorilor? dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Daca o persoana caruia i-au murit parintii si au trecut mai mult de 10 ani de la deces , face acum taxa de succesiune trebuie sa plateasca vreo ... (vezi toată discuția)