avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DOSAR PENAL
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DOSAR PENAL

Buna seara. Am o problema pentru care am nevoie de ajutor de specialitate. In urma cu un an am avut control inopinat de la ANAF care a durat 1 luna.In urma controlului s-a incheiat un raport prin care eram informata ca urmeaza un alt control si ca am dreptul sa cer amanarea acestuia o singura data.Intre timp, neavand o data exacta cand v-a urma controlul am cesionat firma . In luna august am primit o citatie prin care eram rugata sa ma prezint la organele de cercetatare penala deoarece am un dosar penal in care este motivat faptul ca m-am sustras controlului . Daca ma poate consilia cineva in acest caz ,va rog sa -mi lasati mesaj sa va pot contacta. Multumesc
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 22:29, 7 Decembrie 2010
Concret ,care este infractiunea mentionata pe citatie ,pentru care s-a dispus cercetarea dvs penala?
Mergeti insotita de avocat pentru a se intelege exact despre ce este vorba.
Se poate sa fie vorba de o evaziune fiscala, dar este doar o presupunere pana nu se vede ce invinuire vi se va aduce de catre politie.
Simplul fapt ca ati cesionat firma nu constituie infractiune.

avocat Claudiu Lascoschi
In baza legii 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale echipa de inspectie fiscala a intocmit sesizare penala.
Sugerati agentilor care au intocmit sesizarea penala urmarea unor cursuri de alfabetizare. Cine stie sa citeasca este in avantaj.
La capitolul infractiuni din acesta lege nu exista nici una la care sa puteti fi incadrata.
Mergeti la aceste organe de cercetare (chiar si singura) cu legea la indemana, si solicitati sa va arate exact in care din cele 9 articole se incadreaza sesizarea. Eventual, daca raman la parerea lor, atunci luati un avocat care sa-i lamureasca.
Si sa le mai dea si un pumn in fata cu mana in care nu tine legea in mana...:))

Daca au chemat-o oficial nu este de bine.
Sa isi tina ambele maini acasa si sa mearga insotita de avocat care va putea sa ridice intrebari.

Alte discuții în legătură

Puteti sa ma ajutati?????? globaljobexperience globaljobexperience Buna ziua. Numele meu este Man Marcel si v-as fi recunoscator daca ati putea sa imi raspundeti la cateva intrebari. Am fost citat in calitate de invinuit ... (vezi toată discuția)
Evaziune bodoio bodoio Ce se intampla daca in urma unui control s-a stabilit evaziune. Este specificat in legislatie ca la evaziune se confisca integral veniturile obtinute din ... (vezi toată discuția)
Control garda financiara ContSters155337 ContSters155337 In ce situatii se poat intocmi dosare penale dupa ce Garda Financiara a facut control? Care sunt acele cazuri? Care este procedura in acest sens? (vezi toată discuția)