avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Puteti sa ma ajutati??????
Discuție deschisă în Executare silită

Puteti sa ma ajutati??????

Buna ziua. Numele meu este Man Marcel si v-as fi recunoscator daca ati putea sa imi raspundeti la cateva intrebari.
Am fost citat in calitate de invinuit pentru savarsirea infractiunii de Evaziune Fiscala art. 6 Leg. 241/2005. Daca am cesionat Activul si Pasivul societatii ce o aveam unei terte, pot fi tras la raspundere pentru neplata obligatiilor la sursa? In perioada in care am fost administrator daca nu am avut control fiscal si nu am fost somat cum ca societatea are datorii la bugetul de stat. Infractiunea de Evaziune Fiscala pentru neplata obligatiilor la sursa a fost constatata in urma unui control fiscal facut in prezenta actualului Administrator.
Ce am de facut?:sorry:
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
globaljobexperience, utilizator
Cel mai recent răspuns: globaljobexperience , utilizator 20:26, 23 Octombrie 2009
globaljobexperience a scris:
Am fost citat in calitate de invinuit pentru savarsirea infractiunii de Evaziune Fiscala art. 6 Leg. 241/2005.
Daca am cesionat Activul si Pasivul societatii ce o aveam unei terte, pot fi tras la raspundere pentru neplata obligatiilor la sursa? In perioada in care am fost administrator, daca nu am avut control fiscal si nu am fost somat cum ca societatea are datorii la bugetul de stat.
Infractiunea de Evaziune Fiscala pentru neplata obligatiilor la sursa a fost constatata in urma unui control fiscal facut in prezenta actualului Administrator.
Ce am de facut?

Buna ziua,
Obligatia de a calcula corect si de a plati la timp impozitele/taxele este a SC (contribuabil) nu a fiscului.
Raspunderea finala pentru indeplinirea corecta si la timp a acestei obligatii legale este Administratorului SC, in timpul mandatului său (conform inregistrarii de la R.C.), indiferent daca SC a fost sau nu controlata de fisc.
Daca ati cesionat Partile sociale ale SC, mandatul Dvs. de Administrator inceteaza la data mentionarii cesiunii la RC, cand raspunderea este preluata de noul Administrator.
Ce putei face ?: strangeti bani si angajati un avocat bun.
Cu stima,

Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
Va multumesc mult Dl Eugen.
si ce credeti pot iesi din acest proces cu cazier curat?
Exista art. prin care sa fie stipulat clar cum ca raspunderea de ori ce natura juridica inceteaza la terminarea mandatului de administrator? Si revine in totalitate Administratorului care preia activul si pasivul societatii? Daca da, despre ce art. din ce lege este vorba?
Presupun ca ati inregistrat la Registrul Comertului aceasta cesiune...
Oricum, daca in timpul mandatului dvs de administrator v-ati acitat datoriile fiscale catre stat nu vor fi probleme.
Oricum, trebuie sa va prezentati la data la care ati fost citat si sa va formulati apararile.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Dupa cesiune liliganea liliganea Buna ziua, daca se poate un raspus v-as fi recunoscatoare. Am cesionat partile sociale ale societatii in luna aprilie anul curent. Societatea avea datorii ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma cu datorii la stat datornic1972 datornic1972 Buna ziua! Am un SRL cu datorii catre bugetul de stat (impozite, contributii etc) in valoare de aprox 43.000 RON. Acum o saptamana am primit o somatie de plata ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! probleme dupa vanzarea unei societatzi comerciale laura29 laura29 Am nevoie de un sfat al unui avocat. In luna februarie 2008 am cesionat un srl unor 2 persoane, cu contract de cesionare, acte inregistrate la registrul ... (vezi toată discuția)