avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda pentru folie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda pentru folie

Am o intrebare : mi sa luat certificatl de imatriculare pentru folie pe geamurile de pe fata. i-am aratat politistului ca sunt omologate prin bulina de la rar si garantia de conformitate. Politistul a spus ca nu a auzit de asa ceva sa fie omologata folia de pe geamurile dinn fata a masini. nu am semnat procesul verbal. ce se poate intampla. sau ce sa fac ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:52, 8 Decembrie 2010
In mometul in care te opreste politia si vede ca ai folie inchisa pe fata iti opreste talonul indiferent ca ai tu o suta de autorizatii pt fata.
se stie ce folie este legala pe fata(adica ceva in tenta geamului) si deasemeni se stie ca se gasesc autorizatii nevalabile.
drept aceea iti opreste talonul si te trmite la RAR se masoara geamul si poti sa stai linistit ca nici nu iti ia in calcul autorizatia
vrei folie pe fata ok pune dar transparenta............da folia jos si scapa de probleme.

Virginia Radu
folia era tenta cum sunt geamurile ionizate. si am autorizatie de la rar nu facatura.
"Ordinul ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 2132/2005 pentru aprobarea Reglementarilor privind omologarea individuala, eliberarea cartii de identitate si certificarea autenticitatii vehiculelor - RNTR 7, sunt specificate conditiile de vizibilitate pe care trebuie sa le indeplineasca un autovehicul ce circula pe drumurile publice din Romania" :
- autovehicule trebuie echipate cu geamuri ce sunt omologate conform Regulamentului nr.43 CEE-ONU sau in conformitate cu Directiva 92/22 CEE cu modificarile ulterioare, avand transparenta de min.75% pentru parbriz si min.70% pentru luneta si geamurile laterale;

- marca de omologare conform acestor reglementari, marca care trebuie sa existe pe geamuri, atesta faptul ca initial acestea au avut transparenta de min. 75% pentru parbriz si min. 70% pentru luneta si geamurile laterale.

- foliile de protectie aplicate pe geamuri trebuie sa fie certificate si marcate corespunzator, iar aplicarea acestora este permisa numai in atelierele autorizate;

- geamurile laterale din spate si luneta nu sunt esentiale pentru vizibilitatea din interior, cand autoturismul este echipat cu oglinzi retrovizoare exterioare pe ambele parti, insa in cazul in care acestea au o transparenta modificata fata de cea stabilita prin marcajul de omologare se urmareste ca stratul aplicat ulterior sa fie uniform si sa nu creeze distorsiuni;

- modificarea transparentei geamurilor nu se inregistreaza in cartea de identitate a autovehiculului, insa atelierele autorizate sa efectueze operatiunea de aplicare a foliei colorate, trebuie sa elibereze un document privind certificatul de conformitate si licenta emisa de Organismul de Certificare Produse al Registrului Auto Roman, iar la inspectia tehnica periodica se verifica eticheta ce contine marca de omologare a geamului precum si gradul de transparenta.
Virginia Radu
76% pe geamurile de pe fata si 72% pe geamurile de pe spate si luneta.
i-am aratat certifictul de conformitte si a vazut ca este de 76% pe fata si politistul a spus ca nu a mai vazut folie pe fata autorizata.
prima data se luase ca imi sarise marca de la masina din fata (stema) pe urma de folie.
ce sa fac?
S-a incheiat PV?

Alte discuții în legătură

Folii auto livium2015 livium2015 recent am fost amendat si mi s-a retinut talonul pentru ca am folii pe geamurile laterale din fata omologate sa si celelalte din spate, dar politistului i s-au ... (vezi toată discuția)
Aplicare folie geamuri ContSters42601 ContSters42601 Buna seara ,va rog sa imi spuneti daca folia pe geamurile laterale spate si luneta poate fi facuta intr-un service autorizat RAR care poate elibera si un ... (vezi toată discuția)
Amenda si retinere certificat la autovehicul inmatriculat in grecia, pentru folii pe geamuri laterale fata Phlom Phlom Buna seara! In urma cu putin timp am venit in vizita in Romania la neamuri, cu masina personala, inmatriculata in Grecia. Astazi am fost oprit in trafic de ... (vezi toată discuția)