avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare pe un post defiintat la restructurare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare pe un post defiintat la restructurare

se pot promova functionarii publici pe clasa I dupa ce acele posturi care au fost desfiintate in urma aplicarii OUG 63/2010?Este vorba de un post care s-a desfiintat iar dupa 2 luni s-a promovat o persoana care a absolvit facultatea.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 22:39, 7 Decembrie 2010
Ce treaba au functiile publice desfiintate conform OUG 63 cu promovarea la absolvirea studiilor? In acest caz, nu se creeaza o functie publica noua, ci se transforma cea ocupata deja de persoana care a absolvit studiile superioare intr-o functie publica clasa I (numarul total de functii publice din institutie nu se modifica).
Faceti confuzie, promovarea in clasa la functionarii publici de executie se face prin transformarea postului ocupat de persoana respectiva nicidecum pe alt post.

H.G.nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici

ART. 122
(1) Pentru promovarea în grad profesional şi promovarea în clasă nu este necesară existenţa unei funcţii publice vacante.

Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici

ART. 68
(1) În urma dobândirii unei diplome de studii de nivel superior, funcţionarii publici de execuţie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei funcţii publice într-o clasă superioară celei în care sunt încadraţi, dacă studiile absolvite sunt în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau dacă autoritatea ori instituţia publică apreciază că studiile absolvite sunt utile pentru desfăşurarea activităţii.
(2) Promovarea în condiţiile alin. (1) se face prin transformarea postului ocupat de funcţionarul public ca urmare a promovării examenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate transforma un post daca persoana care il ocupa a absolvit studii superioare? campeanrafila campeanrafila un functionar public cu studii medii, care a absolvit o forma de invatamant superior, cum i se poate transforma postul in post cu studii superioare. Daca ... (vezi toată discuția)
Promovare in treapta superioara functionar public Maria45 Maria45 am absolvit facultatea de stiinte juridice si administrative brasov, specoalitatea administratie publica si lucrez la primarie de comuna de 20 de ani.dupa ... (vezi toată discuția)
Promovarea functionarilor publici corinastrenc corinastrenc Am o nelamurire! Daca poate cineva sa ma ajute: Am absolvit studii superioare, după aceea m-am incadrat in functia de referent , clasa III, grad asistent, ... (vezi toată discuția)