avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare in treapta superioara functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare in treapta superioara functionar public

am absolvit facultatea de stiinte juridice si administrative brasov, specoalitatea administratie publica si lucrez la primarie de comuna de 20 de ani.dupa terminarea studiilor si obtinerea diplomei de licenta am depus cerere pentru promovare si nu mi s-a dat nici un raspuns la ea.In urma discutiilor cu primarul m-a tot dus cu vorba si a venit legea salarizarii unice si am constatat ca am pierdut niste drepturi . va rog sa-mi spuneti ce mai este de facut.va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 13:43, 5 Februarie 2010
legea nr.188/1999
" ART. 68
(1) În urma dobândirii unei diplome de studii de nivel superior, funcţionarii publici de execuţie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei funcţii publice într-o clasă superioară celei în care sunt încadraţi, dacă studiile absolvite sunt în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau dacă autoritatea ori instituţia publică apreciază că studiile absolvite sunt utile pentru desfăşurarea activităţii.
(2) Promovarea în condiţiile alin. (1) se face prin transformarea postului ocupat de funcţionarul public ca urmare a promovării examenului.
(3) Promovarea în clasă nu se poate face pe o funcţie publică de auditor sau de consilier juridic."
Pentru a se putea organiza concurs de promovare, trebuia ca functia publica sa fie rezervata in vederea promovarii, prin planul de ocupare al functiilor publice. :)
Studiati va rog si H.G. nr.611/2008, prevederile referitoare la promovarea in clasa. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare pentru studii superioare Popescu Sofia Popescu Sofia sunt funcţionar public clasa III (Poliţia Comunitară)şi am absolvit Facultatea de Drept specialitatea Drept, directorul de la Poliţia Comunitară şi ... (vezi toată discuția)
Promovare pe un post defiintat la restructurare calin cristiana calin cristiana se pot promova functionarii publici pe clasa I dupa ce acele posturi care au fost desfiintate in urma aplicarii OUG 63/2010?Este vorba de un post care s-a ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa lorelora lorelora Buna seara. Sunt referent superior intr-o institutie publica, anul acesta am absolvit o facultate cu studii de lunga durata si am promovat examenul de ... (vezi toată discuția)