avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj tehnic

am fost angajata exact la inceputul anului acesta. in luna noiembrie am fost anuntata ca voi intra in somaj tehnic. acum am fost informata ca voi fi chemata din somaj tehnic ca sa fiu data afara din firma si sa-mi prezint demisia.
mi s-a propus si varianta ca postul pe care am fost angajata sa fie desfiintat. astfel, daca perioada de preaviz ar fi de 20 de zile, a cate 4 ore pe zi, as ajunge sa mai lucrez pana la inceputul anului viitor.
in aceste conditii pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Alexandra_Ruxandra , utilizator 13:47, 8 Decembrie 2010
Daca nu demisionati iar contractul nu se desface din vina dv., atuncim,dupq preaviz puteti beneficia de somaj
Normal este ca, in cazul in care societatea nu mai are nevoie de serviciile dvoastra, sa va concedieze prin desfiintarea postului, nicidecum sa va ceara sa va dati demisia. Astfel va ia dreptul de a beneficia de protectie sociala prin indemnizatia de somaj.
Indemnizatia o puteti obtine daca aveti stagiu de cotizare de 12 luni (cu program de 8h/zi) in ultimele 24 de luni.
Daca v-ati angajat la 1 ianuarie 2010 si nu aveti perioade de concedii fara plata ar trebui sa va incadrati in conditiile cerute daca lucrati pana in ianuarie 2011.
va multumesc frumos pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a indemnizatiei de somaj stroe_iuliana stroe_iuliana se acorda somaj la un contract pe perioda nedeterminata ? (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu crestere copil roxana.alecsa roxana.alecsa Buna ziua, M-ar interesa sa stiu ce obligatii are firma la care sunt angajat in momentul intoarcerii mele la munca din concediul de maternitate, adica este ... (vezi toată discuția)