avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contract de inchiriere-titlu executoriu?
Discuție deschisă în Executare silită

contract de inchiriere-titlu executoriu?

In caz de nerespectare a clauzelor unui contract de inchiriere a unui spatiu comercial in care este inserat un pact comisoriu de gradul IV, acesta devine titlu executoriu ?

Am aflat un raspuns pe care il si scriu ca sa nu ramana in aer intrebarea mea.

E necesar sa soliciti instantei de judecata sa constate rezilierea de drept a contractului de inchiriere si investirea cu formula executorie a acestuia. Atunci contractul va deveni titlu executoriu. Sper ca am inteles bine.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
swamerra, utilizator
Cel mai recent răspuns: swamerra , utilizator 20:23, 8 Decembrie 2010
pactul comisoriu nu are influenta in privinta caracterului de titlu executoriu al contractului. contractul nu poate fi titlu executoriu decit daca este act autentic.
este nevoie de sentinta judecatoreasca care sa dispuna plata restantelor, daunelor si evacuarea chiriasului.
aha...deci si pentru recuperare..inteles.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere - titlu executoriu niculaucarmen niculaucarmen Am inchiriat un spatiu :hala+birouri in baza unui contract de inchiriere. Printre clauzele contractului de inchiriere am stabilit ca plata chiriei si ... (vezi toată discuția)
Contract titlu executoriu/ se poate proceda la executare silita? simonaadina23 simonaadina23 Buna seara. Daca intr-un contract de chirie este prevazuta sintagma: \"in cazul nerespectarii conditiilor de plata prezentul contract devine titlu ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu gradul iv - reziliere de drept contract ce inchiriere vladion2005 vladion2005 Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere, in calitate de proprietar, pe perioada ianuarie 2013-ianiarie 2015. Chiriasul a acumulat datorii la ... (vezi toată discuția)