avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contract titlu executoriu/ se poate proceda la ...
Discuție deschisă în Executare silită

contract titlu executoriu/ se poate proceda la executare silita?

Buna seara.
Daca intr-un contract de chirie este prevazuta sintagma:

"in cazul nerespectarii conditiilor de plata prezentul contract devine titlu executoriu si se poate proceda la executare silita"

si chiriasul nu isi achita chiria in termenele prevazute de contract proprietarul are dreptul sa intre in locuinta inchiriata si sa ii stranga chiriasului lucrurile fara a se mai considera ca a comis infractiunea de violare de domiciliu? fara sa se mai apeleze la executor judecatoresc?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 12:16, 12 August 2011
Desi cuprinsul contractului prevede faptul ca este titlu executoriu sunt executorii numai acelea pe care legea le prevede, intr-un numar limitativ, neputand deroga de la acestea. Este necesara o actiune in evacuare a chiriasului.
Imi puteti spune va rog care sunt acele situatii in care contractul chiar devine titlu executoriu si se poate trece la executare silita fara alta hotarare judecatoreasca?

Va multumesc
Poate fi titlu executoriu doar daca este incheiat in forma autentica si constata o creanta certa lichida si exigibila si doar pentru executarea silita a pretului chiriei.
Nu poate fi titlu executoriu pentru evacuare.
Daca aveti un pact comisoriu de rang IV in contractul de inchiriere,nu aveti nevoie de titlu executoriu pentru evacuare. Faceti o cerere de evacuare la executor, contractul de chirie fiind reziliat, chiriasul sta fara drept in imobil. Nu aveti nevoie de titlu executoriu ptr asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu gradul iv - reziliere de drept contract ce inchiriere vladion2005 vladion2005 Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere, in calitate de proprietar, pe perioada ianuarie 2013-ianiarie 2015. Chiriasul a acumulat datorii la ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi nsemeniuc nsemeniuc Exista vreun motiv pentru a nu putea evacua pe loc (eventual cu sprijinul politiei) niste chiriasi care nu au respectat contractul, in care exista mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere-titlu executoriu? swamerra swamerra In caz de nerespectare a clauzelor unui contract de inchiriere a unui spatiu comercial in care este inserat un pact comisoriu de gradul IV, acesta devine titlu ... (vezi toată discuția)