avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligatiile de plata FNUASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligatiile de plata FNUASS

Buna ziua

Daca ma puteti ajuta cu un raspuns,va rog. Am primit o decizie de impunere privind obligatiile de plata la FNUASS pt anii 2005-2009 de 405 lei.Sunt nedumerita,pentru ca nu stiam de aceasta lege care vad ca se numeste 95/2006.Anul acesta am vazut la tv cum se inghesuia lumea sa plateasca asigurarile sociale si de sanatate .Eu am avut un PFA pana in 2008 si nu am stiut de plata acestei obligatii.Acum vad ca legea este din 2006 iar eu am de achitat si pe 2005.Cum trebuie sa procedez avand in vedere somatia de plata sosita azi 08.12.1020?Va rog frumos,am nevoie de un raspuns urgent din partea dumneavoastra pentru a sti ce am de facut in continuare.

Multumesc

Cu respect

Adriana Ionescu
Cel mai recent răspuns: ContSters163516 , utilizator 14:09, 16 Decembrie 2010
intrebare: in cazul in care trebuie platit din urma contributia la fd. sanatate, nu trebuie recalculat impozitul pe venit ? Cheltuiala cu plata la FNUASS este deductibila din venitul impozabil. Cum ar trebui procedat?
daca platiti in 2010 sau 2011 contributia la sanatate pentru anii din urma, cheltuiala se inregistreaza pentru anul fiscal in care efectuati plata.

pana acum nu ati procedat la fel?

art. 48 cod fiscal
4) Condiţiile generale pe care trebuie să le îndeplinească cheltuielile aferente veniturilor, pentru a putea fi deduse, sunt:
b) să fie cuprinse în cheltuielile exerciţiului financiar al anului în cursul căruia au fost plătite
nu am facut decat cateva luni contracte de asigurare in 2007. Si nu am platit nimic la FNUASS (bine..cu exceptia platilor in calitate de salariat).Adica sunt buna de plata, daca nu am platit atunci fd.sanatate si nu l-am dedus din venituri.
orice decizie/act poate fi contestat, motivele de contestare ma intereseaza

lipsa unui contract in baza caruia eu "datorez"?! .. ca sa aiba ce sa execute,
neexistand acest contract intre mine si Casa de Sanatate....inseamna ca dansii nu m-au informat de niste servicii de care nu am beneficiat si nu puteam beneficia, deci nu le sunt dator nimic...

revenind la cei care deja au castigat in instanta contra Casei de Sanatate... as fi crezut ca exista solutii si optimism
am si eu o intrebare.
are cineva contract cu fiscul?
atunci daca nu platesti impozitul de ce te executa?

Ordin CNAS nr. 617/2007
ART. 35
(1) În conformitate cu art. 215 alin. (3) din lege şi art. 81 din Codul de procedură fiscală, pentru obligaţiile de plată faţă de fond ale persoanelor fizice care se asigură pe bază de contract de asigurare, altele decât cele pentru care colectarea veniturilor se face de ANAF, titlul de creanţă îl constituie, după caz, declaraţia prevăzută la art. 32 alin. (4), decizia de impunere emisă de organul competent al CAS, precum şi hotărârile judecătoreşti privind debite datorate fondului. Decizia de impunere poate fi emisă de organul competent al CAS şi pe baza informaţiilor primite pe bază de protocol de la ANAF.
(2) Titlul de creanţă prevăzut la alin. (1) devine titlu executoriu la data la care creanţa bugetară este scadentă prin expirarea termenului de plată prevăzut de lege.

Alte discuții în legătură

P.f.a. sanatate alex14061971 alex14061971 Sunt p.f.a. din 2008 . Pana la 30 ian. am fost angajat , de atunci sunt somer,dar nu am suspendat p.f.a.-ul.La sanatate nu am cotizat , deoarece am fost ... (vezi toată discuția)
Ce impozite se platesc pe veniturile realizate din chirie? este cas-ul inclus? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, Sunt foarte nedumerita referitor la impozitul pe venit si CAS. Datele problemei: Un pensionar inchiriaza un apartament si astfel realizeaza ... (vezi toată discuția)
Impozitare venituri din activitatea de agent de asigurari nicuteris nicuteris As avea rugamintea sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: - daca o persoana desfasoara o activitate de agent de asigurari fiind in acelasi timp angajat cu ... (vezi toată discuția)