avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... inscriere in barou ca avocat defintiv in urma ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

inscriere in barou ca avocat defintiv in urma promovarii examenului de admitere din noiembrie 2010

Am promovat examenul de admitere in avocatura organizat in luna noiembrie 2010 pentru cei care s-au definitivat in alte profesii. Am inteles ca acum trebuie sa asteptam sa se valideze rezultatele examenului de catre Consiliul UNBR care se va intalni pe 10.12 la Brasov. Intrebarea mea este ce fac mai departe? Cat timp am la dispozitie ca sa cer inscrierea mea in Barou? Problema este ca nu imi prea vine sa imi dau demisia de la actualul loc de munca si parca sa mai astepta putin pana iesim din criza :D Daca va intrebati de ce m-am mai dus la examen, va spun ca a fost planul de rezerva in caz ca nu reusesc la magistratura. Am picat la judecatori cu 7,15 dar vreau sa mai incerc in martie 2011. In acelasi timp, nu as vrea sa pierd nici rezultatul examenului de avocatura, ca nu se stie niciodata...
In concluzie, cum as putea sa trag de timp, sa nu ma inscriu in barou acum dar sa nu pierd nici dreptul de ma inscrie in barou?
Multumesc frumos anticipat!
Cel mai recent răspuns: Allegra , utilizator 13:51, 12 Decembrie 2010
Se poate face cerere de suspendare in conditiile Legii 51/1995 republicata ( a se vedea si Statutul Profesiei de Avocat ).
Stiu ca pot sa ma suspend dupa ce sunt numita avocat dar ca sa primesc decizia de numire ca avocat, am inteles ca trebuie sa ies din starea de incompatibilitate pe care mi-o da faptul ca acum sunt consilier juridic prin demisie. Or, daca imi dau demisia ca sa pot deveni avocat, si apoi ma suspend, ce-am facut? Nu ma pot reangaja pe vechiul post de unde am demisionat...
Ar fi bine sa confirmi cu baroul, dar rezultatele examenului sunt valabile timp de doi ani, in care poti sa nu te inscrii ca avocat.
Buna! Felicitari pentru rezultat, in primul rand. In al doilea rand, poti sa imi spui si mie ce subiecte ai avut? Si dupa ce ai invatat? Adica dupa tematica sau ai mers pe subiectele de la stagiari? Ma bate gandul sa dau si eu acest examen.
Multumesc anticipat si scuze de of topic.
Din pacate, nu am in fata acum subiectele dar cred ca le gasesc undeva pe acasa. De invatat am invatat din cartile pentru magistratura, urmarind doar sa cuprind si ce era in plus la avocatura fata de magistratura. Am mers pe "clasicii" Boroi, Liviu Pop, Stratescu Birsan, Francisc Deak, Mihaela Tabarca, Neagu, Mitrache, Tudorel Toader. Din pacate, mi-am pierdut timpul si am citit toate spetele CEDO din bibliografie si la examen nu ne-a dat nimic din ele.#-o

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Primire in avocatura lupica1 lupica1 In primul rand vreau sa va salut,cu respect ,pe toti membrii acestui forum,inainte de a va supune atentiei dumneavoastra o problema. Am varsta de 42 de ani , ... (vezi toată discuția)
Admitere in avocatura pansy pansy Va rog tare mult daca imi puteti oferi cateva informatii privind pasii care trebuiesc urmati pentru a deveni avocat. Inca sunt studenta dar as vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)