avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... primire in avocatura
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

primire in avocatura

In primul rand vreau sa va salut,cu respect ,pe toti membrii acestui forum,inainte de a va supune atentiei dumneavoastra o problema.
Am varsta de 42 de ani , am obtinut diploma de licenta in drept ,in anul 2002,iar in prezent exercit functia de politist.Visul meu a fost mereu sa intru in magistratura,am sustinut de 6 ori consecutiv examen de admitere la Institutul National al Magistraturii,insa de fiecare data am ratat acest examen cu cateva sutimi sub nota minima.Nu comentez cauzele,imprejurarile sau ghinioanele care au contribuit la aceste esecuri.
Nu am renuntat la visul meu niciodata,dar datorita varstei mele,m-am gandit ca ar fi bine sa raman in MAI pana la pensionare.M-am gandit ca daca nu am reusit sa exercit functia de magistrat,macar sa intru in avocatura.
Acum vin cu intrebarea catre dumneavoastra: Ce modalitati as avea la dispozitie pentru a intra in avocatura,dupa pensionarea mea?Plecand de la premisa ca as fi luat examenul de primire in avocatura,pot sa-mi suspend activitatea din avocatura pana la pensionarea mea din MAI?Ca sa nu intru sub incidenta vreunui caz de incompatibilitate,ma pot transfera la alt Barou ?
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2012
lupica1, utilizator
Cel mai recent răspuns: lupica1 , utilizator 18:28, 20 Decembrie 2012
Din pacate, nu mai ai posibilitatea sa te suspenzi imediat da examen. Daca intri, trebuie sa iti dai demisia din MAI si sa profesezi ca avocat. Se putea in urma cu cativa ani, dar acum nu se mai poate. Iar examenul de primire nu e tocmai usor..de ce nu mergi in continuare pe magistratura? Si cu vechime, nu la INM? Bafta oricum!
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2012
ContSters181220, utilizator
Din pacate nu pot participa la concursul de admitere in magistratura pentru cei cu vechime in specialitate de minim 5 ani,pentru ca nu am functia de ofiter de politie judiciara.
Am studiat statutul profesiei de avocat...sa inteleg faptul ca nu pot participat la acest examen...pentru ca in eventualitatea promovarii lui ,nu am alta posibilitate decat sa -mi dau demisia din MAI.Si,credeti-ma,prefer sa ies la pensie,daca nu se poate cu suspendarea activitatii de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs admitere magistratura dariarada dariarada Ce parerea veti despre examenul de admitere in magistratura(cel cu vechimea de 5 ani)? Credeti ca se va mai da anul acesta vreun astfel de examen ? Apropo ... (vezi toată discuția)
Amanare concurs admitere in magistratura noiembrie 2010 mario33 mario33 CSM-ul a anuntat ca este posibil ca anul acesta, in contextul situatiei economice a tarii sa nu se mai organizeze concurs de admitere in magistratura. Cine ... (vezi toată discuția)
Licentiata in drept si master dana27 dana27 Sunt aboslventa a facultatii de drept(4ani) si master(1an) in drept administrativ si statutul functionarului public, asi dori sa stiu ca ce pot sa lucrez in ... (vezi toată discuția)