avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contracte pentru a lucra legal fara angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contracte pentru a lucra legal fara angajare

Am avut ghinionul de a ramane fara loc de munca. Urmeaza sa pregatesc actele pentru somaj. In zona in care sunt nu imi pot gasi alt loc de munca tot in domeniul in care am lucrat. Am solicitarea de la administratorii a doua firme mai mici (srl), care ma cunosc si cu care am colaborat prin firma unde lucram, de a lucra impreuna cu ei, dar care, datorita conditiilor actuale deocamdata nu au posibilitatea de a ma angaja. Cu contract de munca partial de 2 ore pe zi nu vreau nici eu pentru ca am inteles ca nu am aceleasi beneficii ca si un contract normal de 8 ore pe zi.
Ce fel de contract (colaborare, prestari servicii, consultanta) as putea sa fac eu ca persoana fizica cu o firma (srl) ca sa fie legal si in baza caruia firma sa ma poata plati?, si cum sa platesc impozit sau taxele la stat pentru sumele cu care sunt platit ca totul sa fie legal ?
Multumesc mult celor care imi dau un raspuns, o parere, un sfat.
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 19:31, 8 Decembrie 2010
Puteti deveni persoana fizica autorizata (PFA), dar in acest caz nu veti mai beneficia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire pfa Irina Lupu Irina Lupu Buna ziua! suntem 12 angajati la o societate privata. patronul de ceva timp ne spune ca situatia financiara a firmei este dezastruoasa. o idee a lui ar fi ca ... (vezi toată discuția)
Activitate ca persoana fizica Florian59 Florian59 buna ziua , sunt pensionat medical si am dreptul sa lucrez 4 ore pe zi . in aceasta ideea am gasit o firma care doreste o colaborare cu mine dar nu cu ... (vezi toată discuția)
Colaborare srl cu persoana fizica adrianispas adrianispas Salutare! Exista vreo forma legala prin care un SRL ar putea colabora cu o persoana fizica pentru activitatii ocazionale alta in afara de contract ... (vezi toată discuția)