avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Activitate ca persoana fizica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Activitate ca persoana fizica

buna ziua ,

sunt pensionat medical si am dreptul sa lucrez 4 ore pe zi .
in aceasta ideea am gasit o firma care doreste o colaborare cu mine dar nu cu angajare ci contract de colaborare .
in aceasta ideea ma pot inregistra la ANAF cu acest contract ca persoana fizica , platind impozitele trimestrial (exact cu se plateste si la cedare folosinta bunuri ) ??

va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:22, 29 Mai 2017
Nu. Singurele variante: va angajaza cu contract de munca cu norma redusa sau va faceti o firma dumneavoastra (srl) sau va inregistrati ca pfa sau intreprindere individuala si colaborati cu el pe contract de prestari servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce tip de societate Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Vreau sa infiintez o societate. Principalul obiect de activitate va fi taximetria. Masina exista, va fi trecuta de pe alta societate pe asta. Eu inca nu am ... (vezi toată discuția)
Management sub forma de pfa sau srl ContSters264598 ContSters264598 Ce forma de colaborare as putea alege pentru o persona care sa conduca o firma de IT, ma refer aici la atributiuni extinse gen semnat contracte cu clientii, ... (vezi toată discuția)
Angajat +intreprindere individuala papillon papillon Buna ziua! 1)Daca sunt angajat al unei societati comerciale si in acelasi timp doresc sa incep o afacere proprie(intreprindere individuala) va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)