avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL imprumuta asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL imprumuta asociat

un SRL poate imprumuta asociatii si/sau administratorii?
Cel mai recent răspuns: antonia.cristescu , utilizator 19:58, 11 August 2021
un asociat poate imprumuta cumulat pana la 5.000 euro de la SRL (si de la SA). Atentie: peste 5000 de euro este infractiune....
istudor adriana ascris
"un asociat poate imprumuta cumulat pana la 5.000 euro de la SRL (si de la SA). "

Unde scrie poate ne spui si noua.
Intradevar unde legea nu interzice este permis dar ?????!!!!!;)
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2008
ContSters42967, utilizator
in art 144.4 se face referire la administrator. asociatul nu este intotdeauna administrator. si nici fondatorul nu este asimilat asociatului. deci, intrebarea era: poate un srl sa imprumute un asociat?
Mai, eu cred ca da, numai sa se faca in conditiile pietei, adica cu o dobanda rezonabila, deoarece sunt afiliati.
raspunsul este partial corect pentru ca intrebarea era: "un SRL poate imprumuta asociatii si/sau administratorii?".

in cazul administratorilor e clar, se poate, in limita a 5000 EUR.
in cazul asociatilor trebuie urmata o logica: legea se refera numai la administratori, asociatii pot fi administratori; pe de alta parte, nu exista restrictie expresa pentru asociati. am ajunge la concluzia ca asociatul care nu e administrator poate imprumuta oricat iar asociatul care este administrator poate imprumuta o suma limitata. ce parere aveti?

Alte discuții în legătură

Imprumut administrator de la srl DanGabriel13 DanGabriel13 Buna ziua, Administratorul unui SRL poate scoate din firma o suma mai mica de 5.000 EUR (echivalentul in lei) daca o face cu titlu de imprumut? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Imprumut actionar Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Cunoaste cineva o prevedere legala prin care un actionar poate fi imprumutat de firma cu o suma de pana la 5000 euro pana la ridicarea dividendelor?eu recunosc ... (vezi toată discuția)
Acordare imprumut administrator corina r corina r imi puteti spune in ce conditii o societate comercial isi poate credita administratorul? asta in conditiile in care societatea nu are in obiectul sau de ... (vezi toată discuția)