avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contributia la pensie in cazul CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contributia la pensie in cazul CIC

Buna seara,
Sunt in concediu de ingrijire a copilului din iulie 2010. Am observat ca din septembrie, cei la care am facut optiunea de virare a 2% din pensie(pilonul 2) au trecut zero in dreptul contributiei mele de pensie. Nu stiu de ce. In prezent, am contractul de munca suspendat cu angajatorul meu. Intrebarea mea e: pe perioada celor 2 ani de CIC nu se vireaza nimic catre fondul de pensii(CAS si pilon 2)? Nici catre sanatate? Vechimea stiu ca trebuie sa mearga in continuare...Va rog daca puteti sa ma lamuriti cum stau lucrurile, caci e prima oara ca ma izbesc de lucrurile astea si nu am toate informatiile. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: virginia17 , utilizator 16:36, 9 Decembrie 2010
Eu nu am multe cuonostinte de contabilitate , dar va intreb , logic , Cine sa plateasca aceste contributii la care faceti referire????
In perioada de 2 ani cat beneficiati de CIC, dvs. doar primiti bani de la stat , nu platiti nimic (deocamdata , depinde insa ce mai viseaza dl Boc noaptea asta :))
Contributiile la fondul de asigurari sociale , se achita de asigurat , cata vreme realizeaza venituri din activitati remunerate, or
cate vreme beneficiaza de pensie sau indemnizatie , in acest caz el , ,nu mai achita aceste contributii , ci se bucura de drepturile pt care a contribuit lunar , pana la momentul incetarii activitatii.
Dar cum spuneam , nu se stie cum va ramane in viitorul mai mult sau mai putin indepartat?!?
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
Ca si angajat nu platesti nimic. In aceasta perioada se plateste CAS -ul dar acesta este achitat de stat.
Pe perioada cat sunteti in CCC sunteti asigurata si aveti stagii de cotizare la pensii publice si sanatate, contributiile fiind platite de stat.
tudorvaleriu a scris:

Pe perioada cat sunteti in CCC sunteti asigurata si aveti stagii de cotizare la pensii publice si sanatate, contributiile fiind platite de stat.


Si oare atunci de ce nu se regaseste acest lucru si la cei cu care am incheiat contractul pt pilonul 2 de pensii(Allianz)? La ei apare ca de 3 luni eu nu mai am nici o contributie la pensie, suma este zero.
Multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere pilonul ii de pensie. am participat la pilonul ii de ... CDEF CDEF Retragere pilonul II de pensie. Am participat la pilonul II de pensie in perioada 2007-2020, cand m-am pensionat anticipat. In anul 2022 am renuntat la pensia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a a copilului teodora_83 teodora_83 sunt in regula cu actele , sunt in luna a treia am contract de munca dar mi-e frica pentru nu stiu ce se intampla daca firma nu plateste contributiile la stat: ... (vezi toată discuția)
Pe perioada concediului de ingrijire copil, se fac contributii ... Alexutu123 Alexutu123 Pe perioada concediului de ingrijire copil, se fac contributii la CAS? Sau vechimea merge si fara contributii? (vezi toată discuția)