avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pe perioada concediului de ingrijire copil, se fac ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pe perioada concediului de ingrijire copil, se fac contributii ...

Pe perioada concediului de ingrijire copil, se fac contributii la CAS? Sau vechimea merge si fara contributii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:01, 27 August 2021
Perioada concediului de îngrijire copil constituie vechime în munca și nu trebuie sa contribuiți la Cas.
Perioada în care o persoană beneficiază de indemnizatia CCC constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public și a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare.

Perioada concediului pentru creșterea copilului constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare.

Asupra drepturilor prevăzute de OUG 111/2010 (indemnizatie , stimulent) nu se datorează impozit și nici contribuțiile sociale obligatorii stabilite de lege.
In acest caz, la Pilonul 2 de pensii, angajatorul sau statul vireaza contributii? P2 nu merge pe perioada CCC ?
Pe perioada de CCC sunteti asigurata la sanatate, plata contributiei fiind facuta de catre AJPIS.

Nu se plateste contributia lunara, dar perioada de CCC este asimilata stagiului de cotizare la pensie .
Pensia pilon 2 inregistreaza plati?

Alte discuții în legătură

Buna ziua! puteti sa imi spuneti va rog daca concediul de crestere ... daniela.valeanu daniela.valeanu Buna ziua! Puteti sa imi spuneti va rog daca concediul de crestere a copilului reprezinta stagiu de cotizare si daca odata iesita din ccc pot sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca bursucica bursucica Buna ziua! As dori sa stiu daca concediul de cresterea copilului este considerat vechime in munca in conditiile in care am fost angajata pe perioada ... (vezi toată discuția)
Vechimea in timpul indemnizatiei de crestere copil mirela 20 mirela 20 Stiu ca cei care primesc indemnizatie (copil sau parinte cu handicap) beneficiaza de vechime, pt aceasta perioada. Si sotul meu a avut aceasta indemnizatie, ... (vezi toată discuția)