avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prima nastere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prima nastere copil

buna dimineata,exista o lege in care se specifica obligatia angajatorului de a acorda o prima pentru nastera unui copil,si daca da cit este?Sau doar daca este prevazuta in contractul colectiv de munca?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana Mocanu , utilizator 09:56, 9 Decembrie 2010
CCMUN 2007 - 2010

"ART.51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
a) in cazul decesului salariatului, un ajutor acordat familiei, de cel putin doua salarii medii lunare pe unitate;
b) daca decesul a survenit din cauza unui accident de munca, a unui accident in legatura cu munca sau a unei boli profesionale, cuantumul ajutorului acordat familiei va fi de celputin 3 salarii medii pe unitate;
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu peunitate;
d) un salariu mediu pe unitate platit de unitate la decesul sotului sau sotiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate in intretinerea salariatului."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare materiale acordate angajatilor deliaboaru deliaboaru Va rog sa ma ajutati cu cateva detalii referitor la ajutoarele materiale acordate angajatilor. As vrea sa stiu daca sunt mentionate undeva, in legislatie, ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de imormintare cristineearec cristineearec Socrul meua murit saptamana trecuta. as vrea sa stiu daca eu sunt in concediu medical prenatal pot beneficia de ajutoreul de deces oferit de firma? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am cac sotie in urma decesului sotului meu? CRIBUS CRIBUS sotul meu a murit anul trecut in germania...fiind delegat de o firma de aici din tara.transportul si inmormantarea a fost fost platita de firma .certificatul ... (vezi toată discuția)