avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutoare materiale acordate angajatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutoare materiale acordate angajatilor

Va rog sa ma ajutati cu cateva detalii referitor la ajutoarele materiale acordate angajatilor.
As vrea sa stiu daca sunt mentionate undeva, in legislatie, sumele minime ce se acorda pentru deces, nastere copil etc. si care sunt acestea.

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 2 Februarie 2009
Pentru anul 2009, cuantumul ajutorului de deces se stabileşte, in conditiile legii, in cazul:
• asiguratului sau pensionarului, la 1.702 lei;
• unui membru de familie al asiguratului sau pensionarului, la 851 lei.

Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pe anii 2007-2010
Art. 51. - in afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
a) in cazul decesului salariatului, un ajutor acordat familiei, de cel putin doua salarii medii lunare pe unitate;
b) daca decesul a survenit din cauza unui accident de munca, a unui accident in legatura cu munca sau a unei boli profesionale, cuantumul ajutorului acordat familiei va fi de cel putin 3 salarii medii pe unitate;
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
d) un salariu mediu pe unitate platit de unitate la decesul sotului sau sotiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate in intretinerea salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces vichisor vichisor Nu stiu daca am postat bine aici,imi cer scuze daca nu.Acum 2 zile unui coleg al meu i-a decedat tatal si vrea sa stie daca firma la care lucram este obligata ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces acordat la autoritatile publcie locale serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi Am si eu o mare dilema. A) Potrivit art. 51 lit. a) si d) din CCM la nivel national se prevede ca: Art. 51. - in afara de ajutoarele prevazute de lege, ... (vezi toată discuția)
Prima nastere copil mea culpa mea culpa buna dimineata,exista o lege in care se specifica obligatia angajatorului de a acorda o prima pentru nastera unui copil,si daca da cit este?Sau doar daca este ... (vezi toată discuția)