avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj apartamebt ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj apartamebt ipotecat

am divortat de fosta sotie.ne-am inteles ca apartamentul pe care il avem si care este ipotecat la banca sa imi revina mie si sa platesc ratele la el.apartamentul este cumparat in 2007 in timpul casatoriei prin imprumut la banca.in contractul de credit la banca sunt numai eu trecut.deorece mai sunt 27 de ani de platit fosta sotie renunta la apartament.va rog sa-mi spuneti care este cea mai buna si ieftina varianta de partajare in sensul in care ne-am inteles?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:33, 9 Decembrie 2010
Deoarece exista intelegere intre dvs. si fosta sotie cu privire la modul de partajare a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei, cea mai simpla si rapida cale de a incheia partajul este sa va prezentati la biroul unui notar public care, pe baza intelegerii dintre dvs., sa perfecteze un act de partaj voluntar.
stiti cumva si care ar fi costurile pentru acest lucru?....va rog....estimativ.
Partaj ieftin nu exista. Taxa de timbru este de 10% la valoarea bunurilor de partaj.
Ar trebui sa mergeti la notar unde sotia sa va dea o declaratie prin care renunta la aprtament. Practic, deveniti unic proprietar, dar nu neaparat prin act de partaj. Notarul va poate sfatui si va poate ajuta.
Depinde de tranzactia aleasa ca fiind cea mai buna de notar. Mergeti la notar si aflati. O declaratie pe propia raspundere in fata notarului este circa 40 de lei. Dar nu numai asta este suficient, aici este vorba de o cesiune, sau ceva in genul acesta. Fiind o tranzactie imobiliara, sub o forma sau alta, doar notarul stie cat poate costa. Succes!
doamna notar mi-a spus doar de partaj voluntar care m-ar costa cam 1000 de euro. cei de la banca mi-au eliberat o hartie in care spun ca sunt de acord.sa inteleg ca notari nu spun si variantele mai ieftine?

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort radorim radorim buna ziua, sintem divortati de mai multi ani si acum dorim sa finalizam si cu partajul dar, deoarece nu dispunem de multi bani si taxele sint cum le stiti ... (vezi toată discuția)
Partaj sau donatie? madd madd O amica a divortat in urma cu cca 5 ani fara sa faca partajul. La vremea respectiva, sotul a semnat o declaratie prin care recunoaste ca nu are nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Cum sa divortez la notar? monica2000 monica2000 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema. am 24 de ani sotul are 32, suntem casatoriti de 2 ani si in ultima perioada nu ne mai intelegem. suntem impreuna ... (vezi toată discuția)