avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa divort

buna ziua,

sintem divortati de mai multi ani si acum dorim sa finalizam si cu partajul dar, deoarece nu dispunem de multi bani si taxele sint cum le stiti , va rugam sa ne indrumati catre cea mai economica modalitate
noi ne-am gindit ca fosta mea sotie fie sa-mi cedeze partea ei( dar cred ca asta include totusi cheltuieli majore pentru noi), fie sa declare ca nu are nici o pretentie si sa ramin unicul proprietar( e vorba de apartament, pentruca nu dorim sa incarcam nota de plata si cu bunurile imobile)
va rugam sa ne ajutaticu un sfat privind cea mai usoara, mai economica si mai rapida modalitate de rezolvare a situatiei, eventual si cu cevaformulare de cereri in acest sens.
va multumim anticipat si va dorim toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: radorim , utilizator 09:22, 9 August 2011
Exista partajul voluntar, care se face la notar, care nu dureaza mult si la care costurile sunt mai mici, in functie de ce aveti de impartit.
Acest partaj se poate face doar cand sunteti deacord asupra impartelii.
Daca nu trebuie mers pe partaj judiciar, care e mai costisitor si dureaza.
Cea mai rapida si ieftina metoda ar fi sa faceti un partaj voluntar, care se poate face in prezenta unui avocat.
Luati legatura cu un avocat, daca vreti lucrurile descurcate, iar onorariul este negociabil si mult sub taxele de timbru ale instantelor sau ale unui notar.
declaratia nu va ajuta.. bunul nu devine propriu al dvs in urma unei declaratii a fostei sotii.
mergeti si la notar si intrebati cat va costa.. in varianta in care dvs ramaneti cu ap contra unei sulte.. sau in varianta in care dvs ramaneti cu ap si dansa cu bunuri mobile de valoare mai mica sau apropiata.

mai aveti varianta unui partaj in instanta cu taxa de timbru in avans de 3 % din valoare, iar daca depuneti un acord incheiat la mediator ( intrebati si un mediator cat va costa), recuperati taxa de timbru. varianta asta are dezavantajul ca dureaza, si chiar daca veti recupera taxa de timbru, trebuie sa dispuneti initial de ea, s-o achitati
va multumesc, eu si fosta sotie sintem de comun acord si de aceea dorim sa nu dam bani aiurea pe taxe si sa pierdem timpul!!
la notari m-am interesat si e scump ...
revin cu intrebarea, daca fosta sotie nu doreste nimic din bunuri, nu are nici o pretentie, vrea sa iau eu totul, unde o pot rezolva cel mai ieftin si rapid!!??
imi suride ideea cu avocatul, dar ea ma face proprietar cu acte -n regula si fara probleme dupa...?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj IRINA86RO IRINA86RO BUNA ZIUA, Am un apartament cumparat impreuna cu fostul sot si am dori sa facem partajul dar nu stim cum ar fi mai ieftin ,sa facem partajul prin tribunal sau ... (vezi toată discuția)
Partaj apartamebt ipotecat gagione gagione am divortat de fosta sotie.ne-am inteles ca apartamentul pe care il avem si care este ipotecat la banca sa imi revina mie si sa platesc ratele la ... (vezi toată discuția)
Partaj prima casa ioanaoprea ioanaoprea buna. as avea o intrebare...sunt casatorita de o saptamana.am trecut si eu si sotul meu printr-un divort inainte de a ne casatori.amandoi am luat impreuna cu ... (vezi toată discuția)