avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 500 ron pt. mai putin de 5 min. ! o suma abuziva !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

500 ron pt. mai putin de 5 min. ! o suma abuziva !

Buna ziua.
As dori sa stiu ce sanse as avea sa preschimb in avertisment o amenda de 500 ron pe care am primit-o intr-o duminica dupa-masa pe la ora 17.00, pentru ca am oprit masina pt. mai putin de 5 minute , intr-o parcare, pe unul din locurile destinate persoanelor cu handicap.Am adaugat ca si mentiune in procesul verbal ca am stationat max 5 min.,traversand doar strada pana la un magazin. Mi se pare o suma aberanta si abuziva in raport cu gravitatea faptei.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:24, 9 Decembrie 2010
Depuneti in termen legal plangere contraventionala la judecatoria competenta.

andymaurul
Daca amenda primita respectiv 500 ron se incadreaza in minimul cuantumului amenzii aplicate sunt slabe sanse sa vi se aprobe in subsiddiar avertismentul.
Plangerea contraventionala se impune, urmand ca instanta de judecata sa stabileasca adevarul si sa dispuna in consecinta, adica sa fiti exonerat de plata acelei amenzi ramanand doar cu sanctiunea de "avertisment"! Atentie cum redactati acea plangere contraventionala!
Incercati sa atacati procesul-verbal.
Poate ca se va transforma in avertisment.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere anularea procesului verbal? monalisaalina monalisaalina Am rugamintea sa imi spuenti in urmatoarea situatie ce ar fi bine sa cer,modificarea sanctiunii cu amenda in avertisment sau anularea procesului verbal?am fost ... (vezi toată discuția)
O amenda foarte mare! danyboy88 danyboy88 Buna ziua,ieri am primit o amenda,in care sunt trecute urmatoarele fapte: -conducerea unui autovehicul,fara centura de siguranta; -folosire telefonului,fara ... (vezi toată discuția)
Proces verbal completat gresit ivsalex ivsalex Buna ziua. In data de 30.05.2020 am fost surprins cu viteza de 75 km/h in localitate, fiind oprit de politie. Agentul constatator mi-a aplicat 4 puncte de ... (vezi toată discuția)