avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestare amenda contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestare amenda contraventionala

am primit o amenda de 500 roni pt ca am sunat la 112

scrie ca pot sa o contest in 15 zile la unitatea din care face parte agentul constatator.

Faptul ca trimit la Domnul Inspector al IGPR .. in loc de sectia 1 politie, are vreo consecinta negativa sau e chiar cel mai recomandat lucru?

Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
ContSters163516, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters163516 , utilizator 18:08, 10 Decembrie 2010
RIL promovat de procurorul general al PICCJ a dispus ca ,cererea de contestatie impotriva PV de contraventie se adreseaza judecatoriei responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Art.32 din OG.2/2001 care prevedea:
(1) Plangerea insotita de copia de pe procesul-verbal de constatare a contraventiei se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind obligat sa o primeasca si sa inmaneze depunatorului o dovada in acest sens.
a fost declarat neconstitutional prin Decizia Curtii Constitutionale nr. 953/2006, decizie prin care a fost admisa exceptia de neconstitutionalitate si s-a constatat ca dispozitiile art. 32 alin. (1) din O.G. nr. 2/2001, sunt neconstitutionale.
In lipsa unei interventii legislative, prevederile art 32 al. nu mai sunt in vigoare.
Intrucat disp.OG 2/2001 se completeaza cu disp.c.proc.civ., rezulta ca dupa iesirea din vigoare a textului declarat neconstitutional plangerea se va adresa direct instantei de judecata in raza careia s-a constatat contraventia.
In cazul dvs. agentul constatator nu a facut cuvenitele mentiuni in procesul- verbal, procesele -verbale fiind formulare tip existente de pe vremea cand exista reglementarea mai sus aratata.
Concluzie -plangerea se depune la instanta in a carei raza teritoriala s-a constatat contraventia.
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
care este instanta ? ... cum se cheama pt pv de contraventie
ContSters163516, utilizator
Judecatoria in a carei raza teritoriala s-a constatat contraventia.
Judecatoria in a carei raza teritoriala s-a constatat contraventia. Actiunea pe care o veti promova dvs, se numeste "plangere contraventionala".

Alte discuții în legătură

Amenda cristitotora cristitotora Am primit o amenda administrativa . Unde pot depuna plangere : la judecatorie sau la sectia de politie care a emis procesul verbal (vezi toată discuția)
Termen contestatie amenda circulatie rutiera denis30 denis30 Am o mare rugaminte pt cine ma poate ajuta intr-o problema in care sincer nu mai stiu cum sa mai fac sau sa procedez, pe scurt ;Sunt din Iasi si-n data de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala mada08 mada08 Buna ziua, Tatal meu lucreaza ca paznic de noapte, are controale de la politie aproape in fiecare noapte pentru verificare. In data de 15.01.2011, un echipaj ... (vezi toată discuția)