avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contributie sanatate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contributie sanatate

Buna ziua, va rog lamuriti-ma si pe mine :tata a avut un pfa doar 8(opt) luni in primele luni ale anului 2005,a platit un impozit pe baza venitului estimat corespunzator acestor luni (venit net de 1218 lei). Deoarece din motive personale nu a avut activitate deloc, el nu a incheiat nici un contract cu casa de asigurari de sanatate ( si asa a platit aiurea si impozit). Acum i-a venit o decizie de impunere de 682 lei(257lei contributie si 423lei penalizari).Cum e posibil asa ceva? Suma este exagerat de mare ! Si de ce a venit abia acum cand sunt atat de mari penalizarile ? Eu stiu ceva de prescrierea datoriei dupa 5 ani ?!Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 21:03, 11 Decembrie 2010
Astea sunt legile in Romania ,dvs spuneti ca e o suma mare???? Mie mi-a venit sa platesc 26000 ron ,aici e suma mare ,dar indiferent de activitate si situatie acesti bani trebuie sa ii olatiti,daca se poate macar contributia sa ramana penalizarile ca acestea nu atrag majorari,asa mi s-a spus si de las casa de sanatate ,caci am fost si acolo.
Dar contributia e calculata corect? Nu era 6,5% din 1218 ?
pe decizia de impunere pt plata impozitului venitul net este de 1218 ron?daca da atunci trebuie sa mergeti la casa de sanatate cu aceasta deciie pt a depune si acolo declaratia pt sanatate,eu asa am facut ,e posibil sa fi gresit ei ,dar trebuie depusa declaratia la sanatate dupa venitul net de pe decizia de impozit cu acest venit net de 1218 si se calculeaza 6.5% din acest venit,m-ati inteles ?inca o data mergeti la casa de sanatate aferenta judetului carei apartineti
ar fi bine daca se accepta plata doar a contributiilor fara nici un fel de penalizare sau majorare... platim si gata...sa speram ca merge. la biroul lor de executari silite
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
ContSters83715, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributie cass retroactiv florinbc florinbc Intreprindere individuala deschisa in ianuarie 2008 , avand activitate 2008 si 2009 ,impozit sistem real, dupa care a fost suspendata in ianuarie 2010. Nu ... (vezi toată discuția)
Contributii la asigurari de sanatate si pensie (documente care trebuie depuse la institutiile statului). neci neci Ce documente trebuiesc depuse si cum trebuie procedat ca membrii unei Intreprinderi Familiale(2) sa devina angajati,cu drepturi (asigurari de sanatate, ... (vezi toată discuția)
Completare declaratia 220 pfa ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma indrumati si pe mine in completarea Declaratiei 220 PFA. Mentionez ca voi obtine venituri din profesii libere ( expert ) ... (vezi toată discuția)