avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... radiere auto de la impozit
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

radiere auto de la impozit

Bunaziua,
Am o nelamurire legata de impozitul auto si as dori daca poate cineva sa ma ajute.

In anul 2002 am vandut un autoturism cu acte in regula si am dus certificatul de radiere la primarie( intr-o localitate mica) pentru a radia autoturismul si de la plata impozitului. Nu stiu ce s-a intamplat, cred ca s-a pierdut certificatul de radiere ca nu s-a facut radierea. Acuma am aflat ca am de platit impozit ptr acel autoturism. Am fost sa vad ce s-a intamplat si mi s-a comunicat ca nu a fost radiat si ca nu au certificatul de radiere. Am fost la politie si am primit o adeverinta unde este specificat faptul ca autoturismul a fost radiat in anul 2002. Am mers din nou la primarie cu adeverinta respectiva si acolo mi s-a spus ca o sa radieze masina dar cu data de acuma si nu cu data de 2002, adica eu trebuie sa platesc impozit pe toata acesta perioada ,desi masina a fost radiata in anul 2002 si eu am dus certificatul de radiere la primarie dar probabil s-a pierdut. Este corect sa nu-mi radieze masina de la impozit din anul 2002 cand a fost radiata si la politie si numai de acuma? Fiindca persoana care a cumparat masina plateste si ea impozit tot din anul 2002. Este corect sa se plateasca de doua ori impozit pentru acelasi autoturism?
Cel mai recent răspuns: Julieta , utilizator 08:43, 27 Noiembrie 2010
ok, dar radierea o solicita acum, deci se aplica prevederile Codului fiscal.
Buna ziua
Am si eu o problema cu radierea masini.
In luna decembrie a anului 2007 am vandut o masina cu actele facute : contract de vanzare cumparare, fisa fiscala cu stampila de la primarie toate actele facute la un birou de inmatriculari auto. Ieri am fost la circa financiara si imi spunea ca masina nu este radiata si am impozit de platitX-(?
Trebuia ca noul propietar sa-mi trimita partea de jos a contracutlui (certificatul de radiere) cu stampila politiei de unde a inmatriculat-o noul propietar.(acesta nu mi-a trimis)
I-am spus doamnei de la ghiseu ca din moment ce am depus fisa fiscala si contractul de vanzare cumparare de ce nu o sterge automat din evidente...., si foarte iritata mi-a raspuns ca asa este legea trebuie sa-i aduc partea de jos a contractului stampilata de politia unde a inmatriculat respectivul masina.
Care este varianta legala sa pot radia masina din evidentele fiscale?
Multumesc anitcipat pentru raspuns!
Buna ziua,as avea si eu o intrebare legata de radiere. Daca ai facut radierea unei masini mai platesti impozit pentru ea?Pentru ca nu mai inteleg nimic
Buna seara!
Am o nelamurire in legatura cu radierea unui autovehicul.Am lasat cateva mesaje la vreo 4-5 consultanti pe forum , dar nu am primit nici un raspuns.
Am avut sediul societatii intr-o localitate din judetul Galati, masinile au fost inregistrate la primaria din localitatea respectiva, anul acesta am schimbat sediul societatii in orasul Galati si am inteles ca trebuie sa radiez masinile de la primaria respectiva si sa le inregistrez la primaria din Galati pe raza caruia am sediul societatii.
Intrebarea mea este :
Nu pot sa las masinile inregistrate la primaria respectiva , doar localitatea unde am avut sediul face parte tot din jud. Galati.
As vrea sa raman cu ele acolo si sa platesc toate taxele la primaria respectiva.
Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns!

Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2010
Julieta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la inscris masina la primarie CatalinG CatalinG Buna Ziua!Am achizitionat un autoturism vw lt 35 din franta de la o persoana romana.actele de franta sunt pe numele romanului.cand am ajuns sa o inscriu la ... (vezi toată discuția)
Radierea unei masini - procedura TIBERIU IOAN TIBERIU IOAN Ce trebuie sa fac ca sa imi radiez Dacia pentru care am luat si actele de la dezmembrare. Am impozitul platit pana la 31 12 2009, daca nu ma incadrez sa ... (vezi toată discuția)
Lipsa certificat fiscal vanzator DANIELA MARIN DANIELA MARIN Buna ziua. Am achizitionat la data de 02.09.2009 o masina second de la un roman cu domiciliul in Romania care la randul sau a achizitionat-o din Germania la ... (vezi toată discuția)