avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dizolvarea judiciara poate atrage dupa sine devenirea ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dizolvarea judiciara poate atrage dupa sine devenirea inactiva a firmei

Buna ziua!
O societate comerciala anu a depus bilanturile din 2005,declaratiile la admin.din 2008 si a fost declarata cu starea q(dizolvare judiciara) cg.art.237/L31/1990 de catre Registrul Comertului (fara administrator judiciar desemnat) .Poate fi facuta de catre inspectia fiscala din administratie "iNACTIVA".Dizolvarea judiciara este o forma de insolventa iminenta?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 11:23, 10 Decembrie 2010
Inactivitatea fiscala nu trebuie confundata cu declararea inactivitatii temporare a societatii pe o perioada de pana la trei ani. Prima este constata de catre ANAF si este inscrisa in cazierul fiscal iar cealalta se opereaza la registrul comertului in baza unei hotarari AGA. Nu stiu ce treaba ar putea avea in aceasta ecuatie administratorul judiciar, deoarece etapa urmatoare dizolvarii judiciare pe art. 237 este desemnarea lichidatorului. Dizolvarea judiciara poate fi o forma de insolventa iminenta, in situatia in care judecatorul sindic constata ca sunt indeplinite conditiile Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare pentru srl dizolvat de tribunalul bucuresti la cererea rc mihai0204 mihai0204 Buna ziua, În 2003 am înființat o societate (la care sunt unic acționar) pe care însă nu am folosit-o și pentru care nu am depus doar o ... (vezi toată discuția)
Buna seara , am si eu o intrebare. am o firma care am deschis-o ... mariodurlej mariodurlej Buna seara , am si eu o intrebare. Am o firma care am deschis-o din 2008 si nu a fost folosita niciodata ,pana in 2014 am depus bilanturile dupa plecand ... (vezi toată discuția)
Recurs dizolvare societate lorefaur lorefaur Buna dimineta, Ma puteti ajuta va rog cu un model de recurs impotriva unei sentinte de dizolvare a societatii in baza art.237 alin.1 , lit.c din Lg.31/1990. ... (vezi toată discuția)