avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salarii-criterii de repartizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salarii-criterii de repartizare

Cum se repartizeaza salariul (sau conventia) pentru "femeia de serviciu", pe nr.persoane sau pe cota indiviza?
Poate com. exec., presedintele, adunarea... sa stabileasca alt criteriu?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:56, 10 Decembrie 2010
Conform HG 1588/2007 salariul femeii de serviciu, ca toate salariile, indemnizatiile, primele etc se repartizeaza pe cota-parte indiviza.

Nici AG, nici comitetul executiv nu pot hotari/decide in afara legii.
Legal este cota-parte...insa la mine in asociatie sa cazul de acord in AG sa fie pe apartament salariile presedinte, admin, femeie serviciu(curatenia pe scara).
Daca apartamentele au aceeasi suprafata, inseamna ca s-a respectat legea. Adica se pot imparti cheltuieli de 1000 lei la 4000 m.p. rezultand 0,25 lei/m.p. Daca sunt 50 de apartamente si fiecare apartament are cate 80 m.p. rezulta ca fiecare va plati cate 80 x 0,25 = 20 lei
Daca facem 1000 lei : 50 apartamente = 20 lei, adica aceleasi suma de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se plateste corect femeia de serviciu? dborsanu dborsanu Cum platiti femeia de serviciu? La noi discutia era sa se plateasca dupa cota-parte indiviza, adica cei cu 3 camere sa plateasca mai mult decat cei cu 2 ... (vezi toată discuția)
Calcul cota parte indiviza alina-simona79 alina-simona79 As dori sa stiu pentru un apartamen cu 65 m patrati suprafata utila ,cum se calculeaza cota parte indiviza ,pentru ca asociatia noastra de proprietari ne ... (vezi toată discuția)
Factura incarcata la intretinere daf22 daf22 Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament din Pitesti, iar din luna Ianuarie 2016 pe lista de cheltuieli de intetinere a aparut o rubrica noua,, ... (vezi toată discuția)