avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Anunþ privind dezbaterea publicã a Formularului 112 ...
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Anunþ privind dezbaterea publicã a Formularului 112 DECLARAÞIA PRIVIND OBLIGAÞIILE DE PLATÃ A CONTRIBUÞIILOR SOCIALE, IMPOZITULUI PE VENIT ªI EVIDENÞA NOMINALÃ A PERSOANELOR ASIGURATE.

Pe site anaf este postat acest anunt :
Stimaţi contribuabili,

Pentru a veni în sprijinul dumneavoastră în vederea îndeplinirii obligaţiilor de declarare se urmăreşte crearea de noi proceduri astfel încât să fie depusă o singură declaraţie privind contribuţiile sociale care sunt în prezent colectate separat de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale.

În acest sens, supunem dezbaterii publice conţinutul Formularului 112 DECLARAŢIA PRIVIND OBLIGAŢIILE DE PLATÃ A CONTRIBUŢIILOR SOCIALE, IMPOZITULUI PE VENIT ªI EVIDENŢA NOMINALÃ A PERSOANELOR ASIGURATE, ce urmează a fi depus la ghiseele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală sau la ghiseele acreditate de Ministerul Finantelor Publice.

Noul formular va putea fi completat, semnat şi transmis prin mijloace informatice. Vă rugăm să nu ezitaţi să ne trimiteţi întrebările şi observaţiile dumneavoastră la adresa: d112@mfinante.ro

link :
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: ISA20CTA , utilizator 22:47, 21 Ianuarie 2011
Vom scapa oare in final de povara atator drunuri la sanatate, pansii, somaj.............
am impresia ca vom regreta drumurile si cozile ....
asa cum spune d-na Magda..sa nu regretam..:(
sa nu ne fie mai multe incurcaturi la aceste formulare.. sa nu facem mai multe drumuri sa descurcam greselile altora..#-o
Seamana mult cu formularele de la statistica...Ce sa spun, sunt pentru, cu conditia sa-mi raspundeti la toate intrebarile (legate de acest formular) pe care le voi pune :D
1.Daca se doreste usurarea "poverii"#-o contribuabilului, n-ar fi fost mai simplu ca modelele de declaratii existente sa se depuna on line/ ghiseu la anaf.Exista si baza (softul) de celelalte institutii iar pentru noi n-ar mai fi trebuit modificat a 'n' oara softul contabil pentru emitere declaratie.
2.Recuperarea contributiilor( concedii medicale, somaj) unde se va pasa?Si asa le primeam dupa 6 luni(cel mai repede), acum va interveni lipsa bazei de date, etc.

Alte discuții în legătură

D.112 punct lucru camicami camicami Buna tuturor, societatea are punct de lucru stabil Cui propriu,pentru care am depus pana acum,separat , lunar D.100 numai cu impozitul pe salarii. Cum voi ... (vezi toată discuția)
Ce subventie primesc de la somaj pentru incadrarea unui absolvent de studii superioare? ANTIANA INDREI ANTIANA INDREI am angajat un absolvent de studi superioare (masterat) care este suma pe care o primesc de la somaj si de ce sunt scutit multumesc.Cum completez declaratia 112 ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 actualizata: ultima versiune: soft a (versiunea 11/18.07.2011), soft j (versiunea 1.5.0/18.07.2011) Valentin_buzau Valentin_buzau [b]DECLARATIA 112 actualizata: ultima versiune: Soft A (versiunea 11/18.07.2011), Soft J (versiunea 1.5.0/18.07.2011)[/b] Fiti atenti ca a aparut o noua ... (vezi toată discuția)