avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general D.112 punct lucru
Discuție deschisă în Contabilitate în general

D.112 punct lucru

Buna tuturor,
societatea are punct de lucru stabil Cui propriu,pentru care am depus pana acum,separat , lunar D.100 numai cu impozitul pe salarii.
Cum voi proceda acum ? Se depune tot asa,separat,D.112 numai cu impozitul pe salarii pe CUI-ul punctului de lucru ?
Punctul de lucru este in acelasi judet,iar D.100 depuneam la aceeasi Adm.Financiara ca si pe cea a soc.mama.
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 12:14, 6 Februarie 2011
Ministerul Finantelor face o precizare referitoare la impozitul pe veniturile din salarii
Incepand cu obligatiile lunii ianuarie 2011, sediile secundare care au minim 5 salariati nu vor mai depune declaratia privind impozitul pe veniturile din salarii la organul fiscal la care sunt inregistrate ca platitoare de impozit pe veniturile din salarii.

Declararea impozitului pe veniturile din salarii se efectueaza de societatea mama prin completarea si depunerea formularului 112 la organul fiscal la care aceasta este inregistrata ca platitoare de impozite si taxe, defalcat pe fiecare cod fiscal al sediilor secundare cu minim 5 salariati.

Potrivit prevederilor art 26 alin (2) OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, incepand cu 01.01.2011, contribuabilul care detine sediile secundare, platitorul de obligatii fiscale este contribuabilul, inclusiv pentru impozitul pe veniturile din salarii datorat de salariatii care isi desfasoara activitatea la sediile secundare inregistrate fiscal, potrivit legii, ca platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor.

In aceste conditii, de la 01.01.2011 toate obligatiile ce decurg din veniturile salariale se vor plati la organul fiscal teritorial unde contribuabilul isi are declarat sediul principal.

Angajatorul are obligatia sa depuna lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza contributiile, Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate la organul fiscal in a carui evidenta contribuabilul este inregistrat ca platitor de impozite, taxe si contributii.

Prin HG 1397/2010, s-a aprobat modelul, continutul, modalitatea de depunere si de gestionare a “Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate”- formular 112.

Asadar, obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate se vor declara utilizand “Declaratia unica”- formularul 112, incepand cu obligatiile determinate in baza veniturilor aferente lunii ianuarie 2011.

Impozitul pe venitul din salarii se declara in sectiunea F a acestui formular, defalcat pe sediul principal si sediile secundare cu minim 5 salariati.
Multumesc ptr.raspunsul tau complet.
Am 40 de salariati pe punctul de lucru.Completez pt.ei in sectiunea F din D.112 a soc.mama sau fac D.112 separat ptr.punct de lucru ?
Scuza-ma ca te stresez,dar nu vreau sa gresesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit salarii aferent punct de lucru camicami camicami Se modifica ,din,nou,modul de declarare si virare a impozitului pe salarii aferent punctelor de lucru care au atribuit cod fiscal propriu,diferit de cel al ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 si punctele de lucru gina2010 gina2010 Buna ziua, daca firma are mai multe puncte de lucru pe/in acelasi domeniu declaratia 112 poate fi generata si pe punct de lucru sau va fi una singura ... (vezi toată discuția)
Fise fiscale 2010 delia25 delia25 Buna ziua! Daca o firma are sediul social in Ilfov si puncte de lucru cu CIF-uri diferite unde depune fisele fiscale pentru anul 2010? Daca acestea se depun la ... (vezi toată discuția)