avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... noua indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

noua indemnizatie crestere copil

Buna ziua! Am cateva intrebari legate de indemnizatia de crestere copil. Eu trebuie sa nasc in februarie 2011 si as dori sa stiu daca se calculeaza indemnizatia la fel indiferent de optiunea aleasa. Conform calculelor mele nu depasesc 1200lei/luna. Stiu ca indemnizatia reprezinta 85% din media salariilor... dar pe ultimele 6 sau 12 luni inainte de nastere? Se iau in calcul si concediile medicale? Banuiesc ca cel prenatal se ia in calcul... Sau cel putin asa am inteles. Aaa, si se mai iau cei 15% din indemnizatie? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:56, 18 Decembrie 2010
cristinamarcu a scris:

legat de a 2 intrebare. o colega de a mea a nascut anul asta in februarie, a bagat dosarul pt ccc la sfarsitul lui aprilie k atunci a terminat concediu medical si va beneficia de ccc pana in aprilie 2011, cand copilu are deja 2 ani si 2 luni. cam aiurea deia nu prea inteleg legea.

Indemnizatia se acorda pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului ..in acest sens, art.11 lit. a din OUG nr.148/2005 prevede ca, plata drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta inceteaza cu ziua urmatoare celei in care copilul a implinit varsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil vgeorge vgeorge In cazul in care, la salariul minim pe economie (1050 Ron), fiind in concediul medical din prima luna da sarcina - venit de 75% din salariul minim, care este ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si concediu postnatal raluciii raluciii Buna ziua, Am o intrebare importanta pt mine, sunt insarcinata si as dori niste indrumari. Locul meu de munca este unul in continua schimbare, as dori sa sti ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt mame ovidiu30 ovidiu30 La anul voi naste un copil si vreau sa optez pt cresterea copilului timp de 2 ani,in al doilea an mai primesc bani pt copilul meu? (vezi toată discuția)