avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Intrebare referitor la incompetenta voita a ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Intrebare referitor la incompetenta voita a inspectorilor de daune ale asigurarilor auto obligatorii

Buna ziua, as avea si eu o problema:
In urma cu o luna, mai exact pe data de 17 noiembrie am avut un accident in care sunt parte vatamata si in urma caruia m-am ales cu o dauna a masinii in partea din spate, destul de mare. Dupa ce am fost la politie, am mers cu masina la inspectorul de daune al ASTRA S.A. pentru constatare. A facut omul poze masinii, a scos o foaie cu daunele si mi-a spus ca dupa ce ducem masina la un service autorizat, mecanicul sa ia legatura cu el pt a-l chema la o noua constatare a daunelor care nu erau vizibile la prima constatatare. Mi-a recomandat un service, dar eu am ales service-ul la care am mai dus masina cand am mai avut probleme, pt ca mecanicul cunostea masina, e un service foarte bun si nu am vrut sa merg la cel recomandat, pt faima foarte proasta. Cand am ajuns la service cu masina, mecanicul mi-a spus ca probabil vom avea probleme cu inspectorul respectiv, pt ca inspectorul favoriza alt service si cu service-ul unde am dus masina avea o colaborare foarte proasta. Mi-a spus ca a mai avut probleme cu inspectorul respectiv pt ca nu vroia sa "bage" toate daunele care erau. De cand am dus masina si mecanicul a dat jos bara pt a constata si restul daunelor, l-a sunat pe inspectorul de daune in mai multe randuri pt a-i spune piesele care mai trebuiau comandate pe langa cele constatate la prima vedere si inspectorul a inceput sa spuna ca nu vrea ca bara sa intre la daune pt ca nu era foarte grav avariata, sa se comande doar intaritura din spatele barii, ca el considera ca nu era necesar si centratul masinii si alte prostii. Apoi nu i-a mai raspuns mecanicului la telefon. Cand am sunat sa vad care e problema lui, nu mi-a raspuns nici mie la telefon si cand a facut-o, intr-un final, a spus ca mecanicul nici macar nu l-a sunat, ca el asa considera si alte prostii. Masina sta in service de trei saptamani si el nu s-a dus nici acum sa faca o a doua constatare. M-am enervat, am sunat la directorul de la ASTRA din Brasov, accidentul petrecandu-se in Fagaras, pt a-i face o plangere inspectorului de daune si pentru a cere evaluarea daunelor de catre un alt inspector, de la Brasov. Directorul mi-a spus sa fac o plangere si sa o trimit de mana pe mail. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: cum sa fac plangerea in asa fel incat sa stiu ca s-au luat si masuri si ce fel de masuri s-au luat. Daca as vrea sa-l dau in judecata pe inspectorul din Fagaras, cum sa procedez? Il pot da in judecata personal sau trebuie sa dau firma de asigurari? Credeti ca as avea castig de cauza?
Va multumesc foarte frumos!
Cu stima,
Andrada Marin
Cel mai recent răspuns: CALIN MARIUS CHEREGI , Consilier juridic 20:00, 17 Decembrie 2010
de ce ati postat de 2 ori aceeasi problema?
Eu va recomand sa mergeti la o conciliere cu asiguratorul si daca nu ajungeti la un rezultat atunci sa faceti o reclamatie la CSA si daca nu sunteti multumita nicide atitudinea CSA atunci sa recurgeti la instanta.
Imi cer scuze pt postarile multiple, e prima oara cand postez un mesaj si am apasat de mai multe ori pe afisarea mesajului. Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Cu stima,
Andrada Marin
Nu mai pierdeti timpul. Adresati-va direct instantei de judecata. Nu este necesara nici macar concilierea cu asiguratorul pt. ca pt. dvs. ca persoana fizica litigiul are caracter civil fiind fundamentata pe raspunderea civila delictuala preluata de asigurator. Puteti solicita in instanta inclusiv interogatoriul societatii de asigurare.

Multa bafta.
Asiguratorul este comerciant deci raportul juridic este unul comercial. Concilierea este obligatorie.
Va recomand 2 lucruri: consultati un avocat ( deoarece probatoriul este unul complex si nu descurcati singur) si eliminati CSA din ecuatie (pierdere de timp).

Alte discuții în legătură

Astra asigurari nu plateste dosar de dauna de mai bine de 60 de zile ng314 ng314 Am polita casco la Astra. Am un dosar depus la ei din data de 18.02.2010. Am contactat inspectorul la o saptamana dupa depunere si mi-a spus ca este complet si ... (vezi toată discuția)
Furt auto marianignat87 marianignat87 buna seara tuturor am si eu o problema ce ma sfatuiti sa fac si ce pedeapsa risca respectivii sunt posesorul masinii vw golf cu nr BC 05 NOD care la ... (vezi toată discuția)
Neplata facturii de catre astra ,chemarea mea in judecata florinbku florinbku Buna seara. Probabil situatia in care ma alfu este una foarte intalnita de catre dumneavoastra.Pe data de 20.04.2011 circuland cu masina personala marca Dacia ... (vezi toată discuția)