avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... furt auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

furt auto

buna seara tuturor am si eu o problema ce ma sfatuiti sa fac si ce pedeapsa risca respectivii
sunt posesorul masinii vw golf cu nr BC 05 NOD care la sfarsitul lunii noiembrie sau inceputul lunii decembrie 2010 am avut un accident in care a fost implicata inca o masina . In momentul accidentului la volan era tatal meu Ignat Petru .am efectuat constatarile de dauna la socitatea de asigurari Astra care urma sa despagubeasca reparatia constatandu-se ca vinovat nu sunt eu .
Am fost pus sa las masina la reparat la service CIOBANIS din onesti unde este angajat dealtfel si inspectorul de daune de la ASTRA pe nume BORS DAN .Am lasat certificatul de inmatriculare ,cheile , masina si nr de tel de contact .La sfarsitul lunii decembrie 2010 am primit telefon de la inspectorul BORS DAN si mia zis ca pot sa vin sa ridic masina ca este gata ,am fost am ridicat cheile, certificatul de inmatriculare si masina am semnat toate documentele necesare pt despagubire catre firma de asigurare am achitat suma de 240 lei reprezentand alte reparatii care nu erau incluse in asigurare pe care nu am primit nici o chitanta am intrebat daca mai am de platit ceva si miau zis ca totul e in regula pot pleca .In data de 08.03.2011 ma sunat inspectorul de daune de la astra BORS DAN si mia zis sa revin pana la service unde lucreaza ca inspector la statia de itp CIOBANIS , m-am deplasat la service CIOBANIS cu auto vw golf cu nr AB 07 TIO, auto care l-am cumparat ulterior , mia zis sa intru in statia de itp pt a vorbi cu mine fiind si cu patronul pe nume Irinel Ciobanu mi-au spus ca respectivul dosar acum este dauna comuna si trebuie sa ii restitui 900 lei ,la care iam zis ca nu dispun de bani acestia eu avand un salariu de 500 lei lunar iar atunci patronul Irinel Ciobanu a iesit din statia de ITP si profitand ca am uitat cheile in masina in contact mia luat masina a parcat-o in curte langa un gard a inchis-o si mia zis cand ii restitui banii atunci mai vad masina
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 16:16, 11 Martie 2011
Aveti confuzii privind calitatea de angajat al insp. de daune al asiguratorului.Foarte probabil, este numai angajat al service-ului si efectueaza in cadrul acestuia, inspectiile ITP si prin conventie cu asiguratorul, inspectiile de dauna.Reclamati la Politie abuzul savarsit de cei de la service, care ar fi trebuit sa regleze partea financiara cu asiguratorul, daca aveau contract de colaborare cu acesta si daca reparatiile le-au facut pe baza devizului acceptat (existent la dosarul de dauna si la service) chiar daca pentru acest accept era imputernicita persoana angajata la service.
Puteti face plangere la politie ...iar referitor la restituirea sumei de bani sa va faca dovada cu acte ca intr-adevar asa este
Plangerea la politie este singura cale de a va lua masina inapoi. Este vorba de sechestrarea unui bun care va apartine. Nu cedati. Angajati-va si un avocat care sa poata sa actioneze impotriva celor din service.Iar cu asiguratorul va trebui sa reclamati mai intai la CSA apoi chemati asiguratorul la o conciliere si apoi in instanta dupa cum va va sfatui avocatul. Asiguratorul la conciliere va trebui sa va motiveze schimbarea incadrarii evenimentului din culpa unuia in culpa comuna. Apoi pe masura desfasurarii evenimentelor mai tineti-ne la curent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme firma de asigurare auto dia21 dia21 la inceputul anului am avut un accident intr-un sens giratoriu,am incheiat o constatare amiabila cu celalalt sofer in care eu eram \"victima\",iar ... (vezi toată discuția)
Problema casco sau rca chucki21 chucki21 Buna ziua, Am o dubla problema sunt omul blindat de asigurari dar cu ambele am probleme. Am fost lovit de o masina ce are RCA la Astra iar eu am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dauna casco perfect cover. În data de 05.05.21 am avut un accident, am lovit ... Florin1010 Florin1010 Buna ziua! În data de 05.05.21 am avut un accident, am lovit in spate un autoturism, am completat constatere amiabila. Pe lângă RCA am și o polița Casco ... (vezi toată discuția)