avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... oare e prea mult?????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

oare e prea mult?????

o intrebare....


cum as putea sa ma impac cu aceasta persoana????un act notarial sau ceva?????si daca se poate stii cam ce ar trebui scris in act .........urgent va rog...


multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2010
coroiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:45, 13 Decembrie 2010
Trebuie sa recunosc ca aveti un mod foarte original de descriere a faptei :)
Sfatul meu, daca nu vreti sa aveti probleme, este sa va intelegeti cu partea vatamata. Banuiesc ca cei 8000 RON constituie despagubiri ( contravaloare dantura+daune morale). Ar trebui sa va interesati cam cat ar costa repararea prejudiciului referitor la dantura, la care sa mai adaugati o suma pentru daunele morale.
e prea putin :))
Stimate dle militar.
Se pare ca fapta comisa de dvs. nu e chiar de neluat in serios.

In intelesul art 182 al 2 C. penal , fapta intruneste elementele constituitve ale infractiunii de vatamare corporala grava , prin slutire, care se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 10 ani .

Nu cred ca sunteti in postura de a refuza o intelegere cu victima , in conditiile in care aceasta este de acord cu impacarea pentru suma de 8000 Lei . pe care eu o gasesc chiar rezonabila .

Eu i-as fi recomandat sa ceara mult mai mult . Oricum in instanta , se va constitui ca parte civila si va obtine , pe langa suma pretinsa , si condamnarea dvs. , ceea ce nu cred ca e in favoarea dvs.

Chiar daca ati beneficia de o condamnare la inchisoare , cu suspendare , tot ramane problema cazierului judiciar , deci adio armata .

Decizia va apartine .
Art. 182 cod penal reglementeaza infractiunea de vatamare corporala grava (7):
"Fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale mai mult de 60 de zile, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
Daca fapta a produs vreuna din urmatoarele consecinte: pierderea unui simt sau organ, incetarea functionarii acestora, o infirmitate permanenta fizica ori psihica, slutirea, avortul, ori punerea in primejdie a vietii persoanei, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 10 ani.
In eventualitatea in care sunteti condamnat,conform Legii nr.80/1995,privind Statutul Cadrelor Militare,va veti pierde calitatea militar,fiind trecut in rezerva.
Bine ar fi sa reusiti sa ajungeti la o intelegere,dar violenta nejustificata manifestata de un cadru militar,poate avea costuri mult mai mari
Ce ati facut dumneavoastra constituie o infractiune grava (vatamare corporala grava prin slutire)deoarece victima si-a pierdut 2-3 dinti din cate ati povestit, aceasta inseamna slutire si nu are nicio relevanta faptul ca printr-o interventie chirurgicala va arata la fel ca inainte. Sfatul meu, impacati-va cu victima si platiti cei 8000 RON (rezonabil) deoarece altfel veti suporta consecinte mult mai grave, riscati inchisoarea, daune si un cazier.
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
ContSters178374, utilizator

Alte discuții în legătură

Un sfat , va rog raducuu raducuu buna ziua, am nevoie de un sfat va rog frumos .. sa va povestesc depre ce este vorba. un prieten de-al meu a fost taiat pe fata de un vecin , a facut ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava justis justis in caz de vatamare corporala grava se poate da ca pedeapsta inchisoare cu suspendare? Sau mai bine zis care poate fi pedeapsa minima? Poate exista impacarea ... (vezi toată discuția)
Pierderea a 2 dinti- nup susp3kt susp3kt De curand am fost lovit in fata de un individ ,toata aceasta actiune terminandu-se cu pierderea a doi dinti.Am fost la politie sa depun plangere dar ... (vezi toată discuția)