avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... radet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

radet

Buna ziua!
La Radet avem in sold penalitati din anii trecuti drept pentru care am fost nevoiti sa facem esalonare in vara pentru deblindare apa calda.Mentionez ca suntem cu facturile la zi am onorat esalonarea pe luna trecuta iar luna asta am platit factura dar din cauza restantierilor nu am platit esalonarea.Radet ne-a contactat si a spus ca daca nu platim esalonarea ne sisteaza caldura si apa calda.
Are voie furnizorul sa ne sisteze utilitatile daca suntem cu facturile la zi si sold penalitati?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: ContSters172951 , utilizator 18:00, 11 Decembrie 2010
Adica vreti sa spuneti ca aveti in debit la RADET numai penalizari care sunt esalonate?
Ce valoare au aceste penalizari?
Da, RADET are dreptul, conform contractului semnat cu asociatia, sa opreasca furnizarea utilitatilor daca asociatia nu-si respecta obligatiile de plata.
Aceeasi situatie exista si la noi in bloc. erau cateva facturi restante plus penalitati, se obtinuse o esalonare pe 6 luni, dupa care administratora a decedat din motive discutabile. Esalonarea nu s-a mai platit, pt ca nu mai aveam decat un presedinte nou care nu se pricepea sa calculeze cotele de intretinere si pana a cautat firma de cenzorat, de administrare, de audit financiar contabil,plangere penala pt delapidare a mai durat 2 luni timp in care eram in pericol sa ne taie apa calda si caldura.
Cu ceva interventii si invocand forta majora( le-a adus celor de la radet copia plangerii penale) s-a obtinut o re-esalonare la esalonare timp de 12 luni-mentionez ca aceasta perioada de 12 luni se acorda de catre radet numai in cazuri exceptionale.Numai ca ne-au avertizat ca daca o luna nu platim re-esalonarea ni se sisteaza tot, pentru ca intr-adevar au dreptul sa sisteze utilitatile daca ai mai mult de 3 facturi neplatite.Faptul ca cei de la radet nu au sistat nici la voi caldura si apa calda dupa 3 luni de neplata se datoreaza complicitatii acestora cu administratorii de bloc.
Asa caci acum platim prima data esalonarea si apoi ce mai ramane pt facturile curente,incurca f mult restantierii care nu-si platesc intretinerea. Si inca ceva: noi la re-esalonare platim 80 la suta din suma pe facturi si 20 la suta pe penelitati,pt ca la penalitati nu se mai pot adauga alte penalitati,pe cand la facturi neplatite, da! Asa ca mare atentie cand platiti esalonarea sa specificati un procent care se va duce la facturi restante si un procent pt penalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare apa calda savu200 savu200 Buna ziua, Am si eu o intrebare, de aproximativ o luna in blocul in care locuiesc a fost sistata apa calda de catre RADET pe motiv ca 5 apartamente au ... (vezi toată discuția)
Autodebransare Stefan Banica Stefan Banica Buna seara, Am si eu o intrebare pentru un avocat si anume :daca sunt cu plata intretinerii la zi insa sunt restantieri in bloc iar din cauza asta in bloc ... (vezi toată discuția)
Penalitati ! Laura calin Laura calin Buna ziua ! As dori sa ma ajutati sa lamuresc cum se aplica legal penalitatile de la furnizori. Exemplu concret: la o asociatie de proprietari s-a stabilit sa ... (vezi toată discuția)