avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Deschidere procedura insolventa si ulterior concordat ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Deschidere procedura insolventa si ulterior concordat preventiv

Impotriva aceleiasi firme s-a deschis, la tribunal, mai intai procedura insolventei si ulterior procedura concordatului preventiv. Intre timp in dosarul privind concordatul preventiv s-a acordat termen 22.11.2010 termen la care s-a constatat concordatul iar in dosarul de insolventa termen s-a acordat la 31.01.2011. Ce parere aveti se poate suspenda dosarul de insolventa pentru continuarea concordatului?
Cel mai recent răspuns: Lucian Dumitrescu , Consilier juridic 20:19, 27 Ianuarie 2011
Buna seara .
In mod normal,aceste doua proceduri nu prea pot merge in paralel,in consecinta se poate acest lucru,depinde de decizia judecatorului sindic.
Marius Bote .
Ce parere aveti se poate suspenda dosarul de insolventa pentru continuarea concordatului?

Nu cred deoarece prevederile primului art din legea 381/2009 spune clar:
Art. 1. - Prezenta lege se aplica persoanelor juridice care organizeaza o intreprindere aflata in dificultate financiara, fara a fi in stare de insolventa, denumite in continuare debitori.
mai ales ca
s-a deschis, la tribunal, mai intai procedura insolventei
Multumesc domnule Adrian pentru raspuns. Problema mea juridica se complica intrucat, intre timp, am obtinut o sentinta impotriva aceleiasi societati pentru plata sumei de 400.000 de lei, intemeiata pe disp OG 5/2001. Suma de bani mi-o datoreaza din 2009 si ma tot amana. Cred ca si cu concordatul vrea tot amanare intrucat am date clare ca firma respectiva este in stare evidenta de insolventa. Nu mai are miscare in conturi de luni bune de zile dar se incapataneaza sa reziste. Eu nu vreau sa fac cerere de aderare la concordat conform art. 30 alin. 1 L381/2009. Eu vreau sa imi recuperez banii cat mai repede si firma mea la randul ei fiind tot in insolventa asa ca este evidenta dorinta mea de a finaliza mai repede. Ce pot face in aceasta situatie ? Precizez ca nu a declarat cerere in anulare impotriva sentintei mele favorabile intemeiate pe OG 5/2001. As putea sa o opun in executare silita? Este permisa executarea silita daca nu am aderat la concordat si nu am semnat concordatul? Nu pot astepta pana pe 31.01.2011 la termenul de insolventa. Ce pot face?
As putea sa o opun in executare silita?

NU
s-a deschis, la tribunal, mai intai procedura insolventei

daca intradevar s-a deschis procedura , instanta a stabilit si termenul limita de depunere a cererilor de admitere a creantei Conform legii este de 45 zile de la data deschiderii procedurii!
Formulati cerere de admitere a creantei in acest dosar.
In conformitate cu art 36 din L 85/2006 toate executarile se suspenda
Deci, fac o noua recapitulare ca sa intelegeti problema mea. In luna august a anului 2010 am introdus o cerere de insolventa pe motive temeinice impotriva unei firme la Tribunalul Constanta. Cererea primeste un prim termen in luna septembrie. Firma depune contestatie impotriva cererii de deschidere a procedurii insolventei. Intre timp aceeasi firma in colaborare cu un practician in insolventa deschide procedura concordatului preventiv care se solutioneaza mai repede decat dosarul paralel de insolventa. Acum am termen pe data de 31.01.2011 la Tribunalul Constanta pentru continuarea procedurii insolventei desi aceeasi firma este supusa concordatului preventiv omologat de Tribunal. Intrebarea mea fireasca juridica este urmatoarea ce se poate intampla la termenul din 31.01.2011 in afara de a mai acorda un alt termen de amanare evident.

Alte discuții în legătură

Concordatul preventiv faleza faleza se poate folosi concordatul preventiv in cazul datoriilor fata de stat,si fata de banci (vezi toată discuția)
Concordat preventiv brendissima brendissima Un debitor-SRL impotriva caruia s-a introdus cerere pt deschiderea procedurii de insolventa (fara sa existe incheiere de deschidere a procedurii-inca) mai ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unei societati comerciale aflate in procedura concordatului preventiv Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Care este modalitatea prevazute de lege pentru recuperarea unei creante stabilite printr-un titlu executoriu de la o societate comerciala aflata in procedura ... (vezi toată discuția)