avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... concordat preventiv
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

concordat preventiv

Un debitor-SRL impotriva caruia s-a introdus cerere pt deschiderea procedurii de insolventa (fara sa existe incheiere de deschidere a procedurii-inca) mai poate beneficia de prev legii 381/2009, adica mai poate face un contract de concordat preventiv cu creditorii?sau poate da mandat ad-hoc, prin promovarea unei cereri la tribunal, mentionand ca exista un dosar de insolventa deschis?din cate am inteles, dl piperea, care a promovat practic legea se referea la aceste posibilitati ca fiind anterioare si alternative insolventei (de unde si denumirea preventiv), dar din lege nu rezulta expres....legea vorbeste de posib incheierii unui concordat preventiv doar daca nu exista, in cazul de fata, deschisa procedura insolventei:la ce se refera aceasta prevedere-la existenta dosarului, deci a cererii de insolventa impotriva debitorului sau la existenta incheierii de deschidere a procedurii?este vb de art. 13 lit b

Alte discuții în legătură

Concordatul preventiv faleza faleza se poate folosi concordatul preventiv in cazul datoriilor fata de stat,si fata de banci (vezi toată discuția)
Deschidere procedura insolventa si ulterior concordat preventiv Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Impotriva aceleiasi firme s-a deschis, la tribunal, mai intai procedura insolventei si ulterior procedura concordatului preventiv. Intre timp in dosarul ... (vezi toată discuția)
Legea concordatului ContSters120042 ContSters120042 pentru toti colegii interesati: [i]\"Legea concordatului preventiv – testul modern al insolventei Postat de Gheorghe Piperea in \"Falimentul febletea ... (vezi toată discuția)