avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj mostenire 2
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj mostenire 2

Am o alta problema:un apartament proprietatea bunicilor A si B.Bunicul B este decedat.Cei doi au un fiu si o fiica,de asemenea decedata.In apartament,in prezent locuiesc bunica si fiul impreuna cu sotia lui si cei 2 copii ai lor.Fiica decedata are de asemenea 2 fiice.Intrebarea mea este urmatoarea:in cazul in care va deceda si bunica,nepoatele din partea fiicei decedate vor putea mosteni si ele partea lor de mostenire,si daca fiul care locuieste in acel apartament se va putea opune in vreun fel?
Cel mai recent răspuns: law_teona@yahoo.com , utilizator 14:38, 13 Martie 2008
Da,fiica era in viata la moartea bunicului,a decedat in urma cu 4 ani...(adica in 2004) si nu cred ca a acceptat nimeni mostenirea...
Acceptarea mostenirii se poate face si tacit, nu numai expres.
Bun...asadar,dupa moartea bunicii,care ar fi solutia ca nepoatele sa si primeasca partea,mai ales ca fiul va continua sa locuiasca in apartament cu familia sa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire leonardy44 leonardy44 Buna seara! care sunt cotele de impartire din punct de vederere legal in urmatoare situatie: -proprietarii de teren agricol au decedat; -nu s a facut ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Unul dintre succesibili a renunțat la moștenire. copiii săi pot fi considerați moștenitori rezervatari? flori2009 flori2009 Buna seara! Imi poate spune cineva daca urmasii (copiii) unei persoane decedate pot fi considerati mostenitori rezervatari avand in vedere faptul ca cel ... (vezi toată discuția)