avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită fff urgent. executare
Discuție deschisă în Executare silită

fff urgent. executare

buna ziua. as avea nevoie de putin ajutor. speta este urmatoarea:
eu sunt creditor privilegiat (contract de gaj asupra unor bunuri inscris si la AEGRM). un creditor chirografar pune sechestru pe bunurile gajate si le scoate la licitatie. executorul ma instiinteaza si ma cheama la licitatie in calitate de creditor gajist. este posibil ca suma obtinuta din vanzare sa i se distribuie creditorului chirografar inainte sa ma indestulez eu pe motiv ca eu nu mi-am depus titlul spre executare? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laura Petrisor , Consilier juridic 12:52, 19 Martie 2008
nu, acest lucru este exclus. In cadrul termenului de 15 zile in care executorul poate face distributia pretului, poti prezenta titlul executoriu si sa fii indestulat inaintea creditorului chirografar, dar nu inaintea cheltuielilor de executare.
Intrebarea mea este de ce nu uzezi de dreptul special pe care ti-l confera calitatea de creditor cu creanta gajata si sa preluati dvs ?
ce intelegi prin a prelua eu? #-o
in temeiul contractului meu de gaj as putea sigila eu bunurile (fara executor judecatoresc), pentru a impiedica vanzarea la licitatie?
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2008
irbo, utilizator
Stimabile,
daca veti lectura Legea Nr. 99/1999 Titlul Vi regimul Juridic al garantiilor reale mobiliare, veti afla raspunsul la problema Dvs.
Conform acestor prevederi legale, puteti solicita punerea in posesia bunurilor mobile gajate / adjudecarea in contul creantei.
Acesta este un drept de optiune.
Puteti participa si in procedura de executare silita prevazuta de Codul de procedura civila
multumesc mult. acum pricepui. mai greu dar bine ca am reusit.:">
Sau puteati intra in posesia bunurilor afectate garantiei prin mijloace proprii, insa acum nu mai e cazul.
Fata de celalalt creditor e cert ca sunteti "privilegiat" in sensul propriu al cuvantului, iar pentru adjudecare va depuneti creanta dvs. drept pret. Inregistrarea in contabilitate se va face in baza facturii de executare silita emisa de executorul judecatoresc.

Alte discuții în legătură

Nu am fost luat in seama de executor bogdanbobi bogdanbobi Buna ziua....am o mare problema.Aveam de recuperate de la cineva niste bani,am castigat in instanta si s-a ajuns la executarea silita a unui ... (vezi toată discuția)
Despre gaj nicolas25 nicolas25 am o intrebare. firmele de recuperere pot sa imi mai scoata casa mea la licitatie daca deja asupra ei este un contract de gaj? mai exact, am luat ceva credite ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat osaka osaka Buna ziua, In urma cu doi ani de zile am cumparat un teren la semnarea contractului de credit cu banca mi s-a solicitat si un bilet la ordin avalizat, pe care ... (vezi toată discuția)