avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... eroare in plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

eroare in plangere contraventionala

buna ziua, sunt somera si nu-mi permit avocat astfel incat am scris eu o plangere contraventionala si am trimis-o prin posta, din pacate apoi mi-am dat seama ca am gresit, omitand sa arat seria pv.,iar numarul acestuia l-am dat gresit. mai pot face ceva sa schimb pana la primul termen aceasta eroare a mea. cum as putea sa remediez problema? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:50, 12 Decembrie 2010
Interesati-va pe portalul instantelor de judecata despre numarul dosarului d-voastra
[ link extern ] :

Catre,
Judecatoria X
Subsemnata ... domiciliata ... in calitate de petenta in cauza cu nr. de dosar ... in temeiul prev. art. 132 Cod pr. civ. formulez urmatoarea
Precizare
Prin care arat ca plangerea a fost formulata impotriva procesului-verbal nr. ... pe care din eroare l-am indicat gresit ... etc.

Daca ati atasat plangerii initiale copia procesului-verbal nu vad nici un fel de problema pentru ca atunci este evident ca e vorba despre o eroare materiala. Daca nu sunt insa suficiente elemente care sa lege plangerea d-voastra de procesul-verbal ... atunci e cam dificil pentru ca judecatorul ar trebui sa va creada pe cuvant, ceea ce banuiesc ca nu se va intampla.
În conformitate cu art. 132 alin. (1) din acelaşi cod, la prima zi de înfăţişare instanţa va putea da reclamantului un termen pentru întregirea sau modificarea cererii, precum şi pentru a propune noi dovezi. În acest caz, instanţa dispune amânarea pricinii şi comunicarea cererii modificate pârâtului, în vederea facerii întâmpinării.

Alin. (2) al aceluiaşi articol dispune că cererea nu se socoteşte modificată şi nu se va da termen, ci se vor trece în încheierea de şedinţă declaraţiile verbale făcute în instanţă:
1. când se îndreaptă greşelile materiale din cuprinsul cererii;

2. când reclamantul măreşte sau micşorează câtimea obiectului cererii;
3. când cere valoarea obiectului pierdut sau pierit;
4. când înlocuieşte cererea în constatare printr-o cerere pentru realizarea dreptului sau dimpotrivă, în cazul în care cererea în constatare nu poate fi primită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precizare actiune credite credite Am depus o cerere in instanta. Din analiza am constatat ca documentele, respectiv un contract, depus ca proba in instanta este incheiat cu cine nu trebuia. Pot ... (vezi toată discuția)
Adaugare capat de cerere in judecata Petrus1731 Petrus1731 Am introdus cererea de chemare in judecata, ca reclamant, (pe dreptul muncii - plata salariului de catre angajator) prin care am cerut doua lucruri (plata ... (vezi toată discuția)
Schimbare cerere program vizitare minor, in timpul procesului singurbn singurbn Buna ziua! Sunt la al treilea termen in procesul de program vizitare minor, si doresc sa schimb cererea initiala, in sensul de a cere un program de vizita mai ... (vezi toată discuția)