avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Deschid proces de partaj???Eu nu cred ca este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Deschid proces de partaj???Eu nu cred ca este cazul,dar totusi cum procedez?

In timpul casatoriei am locuit in apartamentului sotului,unde au fost facute renovari si am cumparat electrocasnice.Pe mine nu ma intereseaza si nu am nevoie de ceea ce a fost cumparat si facut in timpul casatoriei,chiar daca am muncit si eu acolo.Problema mea este ca au ramas in apartament lucruri personale ale mele si ale copilului(imbracaminte,carti-aprox 100,calculator,etc)pe care le aveam dinaintea casatoriei.Anul trecut,cand fostul a aflat ca am deschis proces de divort m-a anuntat ca a facut sesizare la politia din localitate ca nu mai suntem impreuna si m-a amenintat ca daca intru in apartament imi face plangere.La acea data,avocata mea mi-a spus ca pot merge linistita sa imi iau lucrurile,dar e nu vroiam scandal,vroiam doar sa scap de el.
Avand in vedere faptul ca pt perioada sarbatorilor sun in tara (tatal poate lua copilul la domiciliu sau 5 zile),as vrea sa rezolv si aceasta problema.Fiind vorba de lucruri personale,nu cred ca e cazul sa deschid un oproces de partaj,nu am ce imparti cu fostul.Eu vreau sa imi iau lucrurile,dar nu stiu cum se procedeaza pe cale legala.
Va multumesc in aticip pt raspunsuri!!
MAGDUTZA2010
Cel mai recent răspuns: magdutza2010 , utilizator 22:13, 11 Ianuarie 2011
Din pacate, doar prin partaj veti reusi sa obtineti ceea ce va apartine....trebuia sa le luati cand ati plecat!!!In alta ordine de idei ...multi timpiti pe lumea asta cred ca dragostea cu sila se poate,asa ca a profitat de situatie!!!
Fostul,si acum dupa un an de la pronuntarea divortului,are impresia ca ma mai impac cu el,dar se inseala.........am avut o casatorie in 3,nu doar cu el ci si cu mama lui(asta a fost unul din motivele pt care am ales divortul).Cel mai rau imi pare dupa cartile ramase la el (sunt aprox 100,iar copilul a primit o gramada de lucruri la botez si la prima aniversare). Chiar nu este o alta cal legala de a recupera aceste lucruri (95 la suta din bunurile mele personale au fost dobandite inainte de a-l cunoaste pe el)
puteti merge impreuna cu tatal dvs si politia sa va luati lucrurile personale.
Buna seara!
La ultima intalnire pe care am avut-o cu fostul sot,inainte de plecarea lui din tara,am adus in discutie si ce fac cu lucrurile ramase in apartament.El mi-a dat acordul sau de a intra in apartament si de a lua ceea ce e al meu(a lasat cheia apt unui var de-al lui).
Va intreb
-este preferabil sa am un martor strain de familia mea ori a lui in momentul cand imi iau lucrurile? (maine va fi cu mine fratele meu,dar ma gandeam sa cer vreunui fost vecin sa stea in apartament pana imi iau lucrurile.Nu vreau probleme si discutii,imi iau ce e al meu si gata).Sau e mai bn sa chem politia,asfelfiind un reprezentant al autoritatilor nu mai are ce zice.
O seara buna tuturor!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa incheiere divort ametist ametist Se poate reveni la solicitarea partajului bunurilor dobandite in timpul casatoriei, daca, la data pronuntarii divortului, sotul nu solicita partajarea ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort ioana paun ioana paun La cat timp dupa pronuntarea divortului - decizie definitiva si irevocabila se poate deschide partajul? Exista cumva si un termen limita de deschidere a ... (vezi toată discuția)
Cum sa-mi iau lucrurile din casa ContSters27532 ContSters27532 Ma aflu in urmatoarea situatie:Am fost agresata fizic de sot si am plecat cu copilul repede din casa fara a lua nimic,pana la partaj cum pot lua cateva lucruri ... (vezi toată discuția)